You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > 10 безценни урока, които научи Павел Дуров преди да преуспее с ВКонтакте

10 безценни урока, които научи Павел Дуров преди да преуспее с ВКонтакте

Основателят на социалната мрежа Павел Дуров споделя своите уроци, които усвои в движение

ВКонтакте е създадена през 2006 г., или поне в първоначалната си версия. Павел Дуров казва, че още при появата си тя бързо набира популярност, а на него му е отнело само месец да я пусне в експлоатация. От там идва и неговото твърдение, че всичко МОЖЕ да стане бързо, което в никакъв случай не означава, че то ще е лошо като резултат.

Всичко ТЯБВА да бъде бързо. По-бързият печели винаги, убеден е той. Това е и неговият втори урок, за който той гарантира, защото по същото време след ВКонтакте излизат два други сайта, но към днешна дата те са забравени и никой не подозира за тях. Просто ВКонтакте има предимството да е разработен по-бързо от тях.

Всяка следваща стъпка трябва да се основава на успешна предходна. ВКонтакте се ражда в резултат на успеха на форума на университета в Санкт Петербург, а форумът – благодарение на успеха на сайта за филолози.

Хората не са идиоти и оценяват качеството, което им се предлага. Дори незначителните детайли, на които обръщате внимание, носят нови и лоялни потребители.

Ефективно е съвместяването на няколко опции, за да се оптимизира и спестява времето за комуникация. В първите месеци от съществуването на ВКонтакте са създадени кодът, графиката, интерфейса, маркетингът.
Павел Дуров създател на ВКонтакте
Трябва да слушате единствено и само своята интуиция. Губене на време е да се замисляте върху думите на по-опитни и стари, ако чувствате, че трябва да постъпите по друг начин. Игнорирайте авторитетите.

Количеството не носи непременно качество. Екипът на ВКонтакте е скромен, но се състои от мотивирани и талантливи личности. Това е армия от хора, които не се чувстват като наемници на заплата.
Не си струва да се доверявате напълно на всеки, гледайте да контролирате процесите лично.

Страхът е безполезен, а емоциите не са продуктивни.

Принципите са важно предимство. ВКонтакте защитава интересите на потребителите, докато неговите конкуренти биха ги предали в полза на рекламодателите или акционерите.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!