You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > 10 истински истории доказват: Доброто е навсякъде!

10 истински истории доказват: Доброто е навсякъде!

Хората правят добри дела, дори повече, отколкото си мислим – тези истински истории го потвърждават

Това са 10 истински истории от живота, в който има толкова добрина, че всеки би се умилил. Не се съмнявайте в силата на хората с големи сърца!

Дипломиране в дънки
girls

За трета поредна година възпитаници на училище в Харков отказват да участват в традиционната суета около абитуриентските балове. Спестените пари те дават за благотворителност. Средствата отиват за отделението по Кардиология на Института по обща и спешна медицина, където се лекуват деца със сърдечни заболявания. У нас доста зрелостници могат да се похвалят с подобна щедрост. Вече няколко години подред абитуриентите се отказват от лукса в името на по-доброто.

Първокласници спасяват учителка
kids1
Първокласници от Казан решили да помогнат на любимата си учителка Олга Андреевна, която е болна от рак. Те събрали сумата от 400 хиляди рубли.

Да дариш бъбрека си на приятел
friends
Каид Мохамед и Джон Релф са приятели от детството. Когато Джон се разболява, той се нуждае от трансплантация на бъбрек от жив човек, а шансовете му за оцеляване изглеждат минимални. На помощ обаче му се притичва Каид, който дарява своя бъбрек.

3D костенурка
3d
Костенурката Фреди била открита в храсти в Бразилия след пожар в района. Нейната черупка била наранена и голяма част от нея липсвала. Група лекари изработват нов корпус, използвайки 3D принтер, което се оказва нейната златна възможност.

Този ученик отиде на бала с майка си
mother
Историята с абитуриента, който доведе майка си на бала в България, далеч не е изолиран случай. В Охайо хората станаха свидетели на трогателна сцена. Зрелостник се появи на бала си с мама. Вместо да си търси гадже за празника, той държа за ръка жената, която го е отгледала. Той го направил, защото тя имала трудно детство и била лишена от радост. Решил в знак на благодарност, да я накара да се почувства страхотно.

Да сбъднеш мечта
kid1
Това бедно хлапе мечтаело да стане футболист, но семейството му нямало никаква възможност да му осигури уреди за тренировки у дома. Той си направил фитнес приспособления от гуми за автомобил. Неговата амбиция обаче се разчула в интернет и отзивчиви хора помогнали да си закупи оборудването, за да може да не прекъсва със заниманията си и някой ден да го видим и на терена. Само тези, които са способни на любов, виждат и потенциалните възможности в бъдещото поколение – мъдра поука от живота и неговите истински истории.

Играчки за децата
kids
Холивудският актьор Чарли Кокс, известен с ролята си в „Daredevil“, решил да посети деца в болница и помолил фирма за производство на детски играчки, да му осигури няколко на брой, за да може да зарадва малчуганите. За негова изненада – получил цяла планина от играчки.

Куче-спасител
dog-diabet
Лабрадорът на име Джедай усеща промените в организма на своя седемгодишен стопанин, който страда от диабет. Съвременните устройства бледнеят пред неговите възможности. Кучето винаги уведомява майката за промените в кръвната му захар, които понякога са резки и особено рисковани. На практика той всеки ден спасява живота на детето, откакто е с него вече трета година.

Палатка за добрини
good
Тя е разположена на един от пазарите в Москва. Всеки може да донесе нещо излишно, което би могло да бъде полезно за друг – една прекрасна и полезна идея.

Човекът, който спаси 450 кучета
dogs
Този човек наистина има голямо сърце и нашите истински истории завършват с него. Той създал приют за тях, където не ги заплашва убийство, нито пък мъчения. В противен случай всички те щели да намерят сигурната си смърт, тъй като са изоставени и захвърлени на улицата, а правилата на местно ниво го изискват.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!