You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > 10 непретенциозни стайни растения за мързелани: Как да отгледаме красота на сянка и без поливане

10 непретенциозни стайни растения за мързелани: Как да отгледаме красота на сянка и без поливане

Лошите климатични и жилищни условия, липсата на растениевъдски талант – всичко това няма значение, ако изберете подходящите стайни растения

Във вашия апартамент няма много светлина, а прозорците на стаите гледат на север? Цветята бързо губят привлекателността си и не цъфтят, въпреки грижите и поливането? Изглежда не се справяте с отглеждане на стайни растения. Устойчивите на сянка цветя не се нуждаят от специални условия за цъфтеж, защото не изискват много светлина за растежа им.

Друг проблем – нямате време, забравяте, престаравате се. В крайна сметка, вместо да имате „градина” в хола или терасата, изхвърляте изсъхнали цветя.

Каквато и да е причината, не е достатъчна да се откажете от красотата в дома си – особено в това дъждовно време. Ако така ви се иска да е пролет и винаги да има нещо свежо, зелено около вас, може да все пак да отгледате:

1. Папрат

Папратите са сенколюбиви и непретенциозни. Издържа на недостатъчно осветление, силно течение и дори непълноценна почва.

2. Сансевиера


Това стайно растение може да понесе всякакви климатични промени. Независимо дали е на слънце или сянка, на сухо или влажно, топлина или студ, сансевиерата ще внася елегантност и лаконична красота.

3. Калатея

Многогодишно растение, което не толерира високи температури. По-добре е да сложите цветето далеч от прозореца.

4. Епипремнум

Това цвете изисква много малко светлина, което го прави идеално за офиси и апартаменти.

5. Бръшлян (хедера)
Непретенциозни саксийни цветя
Невероятно непретенциозно цвете. То е идеално за интериора на градските апартаменти. В допълнение – не се нуждае от светлина изобщо.

6. Солейролия


На слънце, това растение практически не расте, но в помещението се адаптира добре към ярки места и полусенки.

7. Дpaцeнa маpгинaтa

Не изисква специално внимание, лесно оцелява при липсата на осветление и неправилното поливане. Може да расте дори в северната част на стаята.

8. Филoдeндpон

Многогодишната вечнозелена лиана произлиза от тропическите гори на Латинска Америка, Мексико и Австралия. Тези тропически обитатели понасят добре допре отоплените жилища, но още по-добре се развиват в зимните градини.

9. Aглаoнeмa

Тя прекрасно расте на места с недостатъчно осветление, освен това помага за почистване на въздуха.

10. Спатифилум

Растението се чувства добре в сенчестото пространство, но цветът трябва редовно да се напоява и поръсва с пулверизатор.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!