You are here
Home > Здраве и красота > 16: 8 – Най-леката диета, която дава феноменални резултати

16: 8 – Най-леката диета, която дава феноменални резултати

Въпросът не е в лишението, нито разделението на храната – всичко е във…времето

Вероятно сте опитвали различни диети, някои по-тежки, някои по-лесни за спазване и, разбира се, резултатите са по-бързи или по-бавни. Основната причина, поради която не сте продължили, пък е отегчението при изчисляване на калориите или режима, изискващ много лишения.

Диета, наречена 16: 8, е една от малкото, с която лесно можете да се съобразявате. При нея всичко се върти около правилото – 16 часа всеки ден се пости, а трите яденета се разпределят в оставащите 8 часа. Въпреки че диетата без забрани на пръв поглед изглежда много изкушаваща, важно е да бъдете пост от 16 часа, за да свикнете по-лесно с нея.
Как да отслабнем без глад: лека диета
Как действа тази диета?

Първата стъпка към успешната диета 16: 8 е да изберете осемте часа през деня, в който ще разпределите храната. За някои това би означавало прескачане на закуска, за други, прескачане на вечеря или – много късна закуска или много ранна вечеря. Например, ако решите осемте часа ядене да разпределите в периода от 12 на обяд до 20 часа вечерта, закуската ще бъде в 12 часа, обядът – около 16 часа, а с вечерята трябва да приключите не по-късно от 20 часа вечерта. Ако закуската Ви е в 9 часа сутринта, трябва да приключите с яденето в 16 часа следобед.

Преброяване на калориите не е необходимо, въпреки че здравословното хранене има предимство.

Как да оцелеем останалите 16 часа?

През останалата част от деня, който продължава 16 часа в лишение, вода, чай (без захар) и кафе се допускат. Разбира се, най-малко половината от времето ще изкарате (през нощта), докато останалото време може да използвате за подготовка за ходене на работа, и няколко часа преди лягане, които със сигурност са добре дошли след последното хранене преди лягане.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!