You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > 29 февруари: Интересни факти за „несъществуващия” ден

29 февруари: Интересни факти за „несъществуващия” ден

На 29 февруари може да поискате ръката на любимия, но само, ако го издебнете в Шотландия

„ -Кога е рожденият ти ден?
-На 29 февруари!
– Провървяло ти е, че си улучил високосна година – иначе нямаше да се родиш!”

Честит 29-ти февруари! От woman-onthe-top.net вярваме, че този ден е специален и въпреки страховитите истории, най-добре е да го „заредите” с оптимизъм и да направите нещо изключително за себе си – така ще го превърнете в незабравим!

Вероятността да се родиш на този ден е 1:1461, затова предпочитаме да гледаме на него като на рядък шанс, вместо като повод за притеснение. Дължим високосните години на въвеждането на Юлианския календар през 46-та, а предците ни са решили, че този ден е особено загадъчен.

В Русия треперят от ужас, защото това е денят на Касиан Завистливия – тръшкат ни болести, съпрузите се карат, дърветата изсъхват и какви ли не бедствия ни спохождат.

29-ти февруари: Идеален ден, в който няма да се разочаровате от вида на годежния пръстен
29-ти февруари: Идеален ден, в който няма да се разочаровате от вида на годежния пръстен

В Шотландия обаче това е денят на нетърпеливите и инициативни жени. На този ден единствено им се полага да искат ръката на любимия си, вместо да чакат заветния пръстен с диамант. Практичните шотландци дори са въвели правило – дамата да носи ярка червена фланела. Ако избраникът й откаже, то трябва да я компенсира като й изплати одеждата.

29-ти февруари в действителност се приема за сакрален от древните. Тогава се отваря „прозорец” към паралелните светове. По тази причина родените тогава се приемат за избрани – появяват се на този свят с рядка дарба и специална мисия.

Приемали са ги като магове, със способност да пречистват и да лекуват. Очаквало се от тях да живеят в отшелничество и на тях се е гледало почти като на светци.

Ако срещнете човек, роден на 29-ти февруари, не го подминавайте. Изпратен ви е със специална мисия и послание.

Родените на този ден не са ощетени от съдбата с рожден ден веднъж на четири години. Техният „несъществуващ” празник се отбелязва секунда след полунощ на 28-ми февруари.

Днес със сигурност ще прочете за стресиращ брой аварии станали на високосни години (сякаш бедствия не се случват през останалите!). Ако сте фаталисти, ви съветваме да се позаинтересувате и от положителните събития, случили се тогава – впечатляващ брой научни открития – първия пулсар и твърдия хелий, Петър III освобождава двоярните, а Хети Макданиел (Мами от „Отнесени от вихъра”) става първата афроамериканка с номинация за „Оскар”…

Денят ще е такъв, какъвто искате да бъде! Честит 29 февруари!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!