You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > 30 години след „Шатовалон”: Звездите живеят втори живот (Снимки)

30 години след „Шатовалон”: Звездите живеят втори живот (Снимки)

Страстите в Шатовалон бяха замислени като френското предизвикателство към „Далас”, но успехът беше кратък

През 1985 в ефира на френските телевизии най-популярния град във Франция след Париж се оказва неизвестния по света Шатовалон.

Това е много специално място, където са родени бележити личности и до ден-днешен има значими културни събития. Прочува се обаче като арена на страсти, описани в любимия сериал на българите по онова време – „Шатовалон”.

Създаването му е провокирано от суперуспеха на „Далас”. Французите са националисти и като такива няма биха позволили младите да възприемат за еталон чужди звезди и нрави.

Историята, която им предлагат за едно „обикновено” богато семейство в провинцията, което държи местния вестник. Завърналата се непокорна дъщеря, която поема семейната империя, докато оправи несигурния си личен живот.


Историята напомня ужасно много за проблемите на хора, живеещи в Тулуза през 80-те – фамилия Бейе, които притежават „Депеш дю Миди“ се опитват да се справят с потомствените кметове от семейство Боди. Вдовицата на един от тях не може да се примири с натрапената прилика и опитва да забрани излъчването, но е късно.

Сериалът получава огромна популярност, песента на Ербер Леонар – „Мощ и слава” ( Puissance et Gloire) се превръща в златен хит. Той обаче продължава само един сезон, в който има 26 серии.

Това, което мадам Боди не може да направи, го прави съдбата. Вярно, поддръжката на скъпия гардероб на главната героиня е сложна, но рейтингът е такъв, че телевизията може да прежали по 2 милиона франка на серия. Случва се обаче немислимото!
суперзвезда заради ролята на Флоранс Берг, катастрофира. Кралицата на „Шатовалон“ е вече популярна в цяла Европа, но вместо да се наслади на славата, животът й се преобръща.


Тя се сближава с певеца Саша Дистел – суперзвезда, ценител на женската красота и изпълнителят на песента във филма. Кратката им разходка с неговото порше обаче е фатална за кариерата й!


Слабо популярната Шантал Нобел, която се превръща в суперзвезда заради ролята на Флоранс Берг, катастрофира.
По телевизията тече заснетият предварително седемнадесети епизод на „Шатовалон”, а звездата на поредицата лети в пропастта. Четирийсетгодишната Шантал Нобел остава 40 безкрайни дни в кома, а лекарите не дават никакви надежди за спасение. Желязната Флоранс Берг сломява мъжете с характера си, но и актрисата не е за подценяване. Нейният ангел още бди над нея и тя отваря очи. Тогава идва поразяващия удар – ще се наложи да търпи поредица от козметични операции, но няма да може да проходи.

Французойката има семейство, но пред очите й светът й се срива. Саша Дистел има малко наранявания и получава условна едногодишна присъда заради непредпазливостта си, а тя трябва да се върне в детството си.

Предвижва се с количка, изтърпява медицинските интервенции, бавно започва да пристъпва – целият процес на възстановяването й продължава дванадесет години.

Тя слага край на изгнанието си с подробно интервю, споделя, че е продължила да живее, но вече няма място под светлините на прожекторите. Започнала е да снима на 19, триумфът й е в „Шатовалон“ и дори е участвала в опасното рали „Париж – Дакар“. Катастрофата обаче променя ритъмът й на живот и дори ценностите.


Омъжва се за дългогодишния си любим бижутера Жан Луи Жулиан, който й дава възможност да живее като аристократка в Сен Тропе и Куршевел.Двамата имат момиче – Ан Шарлот, а Шантал довежда в дома им дъщерята от първия си брак – Александра. Също име има и наслредницата на героинята й Флоранс Берг.

Репортерът-смелчага и любовник на властната дама – Травер също може да се похвали с неспокоен живот. Люк Меренда е дете на италиански емигранти, ражда се близо до Париж. Родителите му го дават на дядо му в Мароко, за да го отгледа. Във Франция се прибира като се дипломира в гимназията и открива в себе си заложби на боксьор.

На двадесет и четири напуска семейството, за да покори Америка. Минава по пътя на всеки емигрант – мие чинии в Ню Йорк. Актуалната му любима обаче показва снимката му в агенция за модели и това преобръща битието му. Харесват атлетичния младок и той става търсен модел и дори го канят в родината на снимки.


Естествен е преходът му в киното и телевизията и става доста търсено лице. За десетилетие през 70-те и 80-те години може да се похвали от 3 до 5 ленти на година! Изхабява се през 1992 г, когато се оттегля.

Приема предизвикателството след петнадесетина години за нови снимки, но не му е важно. Над двадесет години Люк Меренда е антиквар и се забавлява страшно с новата си професия.


Интересното обаче е, че никога никъде не споменава, че е бил звезда в „Шатовалон” и отказва да говори за сериала.
loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!