You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > 5 места на планетата, където гравитацията не съществува

5 места на планетата, където гравитацията не съществува

Мечтаете ли да пътешествате? Ето няколко идеи, къде може да се насладите на красива природа и антигравитация

Мечтаете ли за пътешествия в топлите страни? В средата на зимата и ние се размечтахме за нещо подобно. И ако искате поне за кратко да се насладите на някое уникално кътче, където да видите нещо различно, днес ще ви отведем до 5 места, където гравитацията сякаш не съществува.

Сейнт Игнас, Мичиган

Красиво местенце, но с необикновена история. Според легендата, през 1950 година група изследователи проучвали района, докато стигнали зона с радиус от 45 метра, в която оборудването им не работело. Странното е, че тук нещата могат да се движат нагоре, а хората да си подават тежки предмети като топки за игра. На пръв поглед това изглежда като оптична илюзия, но всъщност е доста забавно, споделят туристи, посетили загадъчната област.

Странни места по света сн. Муtour
Странни места по света сн. Муtour

Санта Круз, Калифорния

Още една област, където в радиус от 45 метра, нещата се движат само нагоре. Зоната се намира в горите извън Санта Круз, а една местна къща е доказателство, че тук всичко се движи нагоре. Хората споделят, че винаги се чувстват, сякаш им се налага да ходят под наклон, а нещата се търкалят само нагоре. Мнозина се връщат тук, за да изпитат отново странното усещане. Може би вярват в явлението, или просто се забавляват? При всички случаи изглежда интересно.

сн. Kafepausa

Язовирът Хувър, Невада

Ако някога посетите язовирът Хувър в Невада, не забравяйте да направите този експеримент. Изсипете бутилка вода от стената на язовира и ще забележите, че тя се придвижва нагоре. Причината за това е движението на въздуха, което създава самата структура на язовира. Всъщност, водата се издига най-вече заради вятъра. Но изглежда наистина забележително.

Сн. Wikimedia

Магнетик Хил, Лех Ладах

В Индия това не е нещо необичайно, но туристите определено се дивят, когато дойдат тук. Хълмът е разположен край една от националните магистрали на Индия и е известен с това, че има толкова силно магнитно поле, че автомобилите се движат сами нагоре. Някои вярват, че е магия, други търсят обяснение в науката. В действителност, дори самолетите са инструктирани, когато са около този район, да се издигат на по-голяма височина. Ако искате да го посетите, направете го с колело или кола. Гледката е прекрасна, а емоциите определено си заслужават.

Сн. You Tube

Обърнатият водопад, Фарьорски острови

Можете ли да си представите водопад, чиято вода се движи нагоре? Точно такъв е водопадът на Фарьорските острови, разположен край брега на Атлантическия океан, на границата между Шотландия и Исландия. В света има много такива водопади, а тайната за обърнатия водопад е в силния вятър, който издига водата нагоре.

Още едно интересно място, където гравитацията сякаш не съществува. Но пък си заслужава да го видите.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!