You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > 5 начина да получите със сигурност стипендия в чужд университет

5 начина да получите със сигурност стипендия в чужд университет

Мечтата да учите в чужбина не зависи само от амбициите и финансовите възможности на семейството ви

Едно от най-красивите усещания е да сте оценени след добра работа – особено, ако искате да опитате късмета си в чужбина. Там обаче, университетите са скъпи, а конкуренцията е огромна. Родителите със сигурност ще ви дадат всичките си пари, но в повечето случаи не са достатъчни, ако кандидатствате в чуждестранни университети. Стипендиите обаче са неоценима възможност да получите качествено образование и да станете един от стотиците преуспели, въпреки бедността в детството.

Преди да проверите всички възможности чрез познати или онлайн, задължително се подгответе с една от всички възможности:

Спортувайте

Спортът е здраве, но и практиката показва, че спортистите имат предимство пред останалите кандидати. Спортът се цени като дейност, особено в чужбина. Ако имате спортни дейности и конкурси в СV, смятайте за кандидати, който по-лесно ще стигне на следващото ниво.

Бъдете доброволец

Повечето неправителствени организации приемат ученици и студенти за доброволци. Станете доброволец в местната общност или влезте в някоя голяма компания. Това ще ви донесе усещане за значимост, опит, познанства, но и перспективи. Колкото повече доброволчески опит, толкова по-големи шансове за желаната стипендия имате.
Как да спечеля стипендия в чужбина

Пазете връзката с корените си

Има много стипендии, които се възлагат на определени групи: етнически общности, членове на националности, религии. Вашият произход е скъпоценно наследство, който ще прокара пътя към бъдещето ви.

Установете контакт

Създаването на контакти е от първостепенно значение за успеха. Опитайте се да поддържате приятелски контакт с някой от организацията, която дава стипендия. Не за да имате полза, а за да направите силно впечатление. Изграждане отношения с посещение, телефонни обаждания или подарък от държавата и др. ще ви открои от тълпата и ще оставите впечатление, че наистина се интересувате. Хора, които проверяват по 100 заявления на ден, трябва ясно да разберат разликата между вас и всички останали.

Кандидатствайте в ранните срокове

Ранното кандидатстване също е начин да се откроите в тълпата. По-добре ще ви запомнят, когато са само няколко кандидати. Всички чакат в последния момент. Когато пристигат нови приложения ще ги сравняват с вас – тези след вашата кандидатура ще се състезават с вас, а не вие с тях.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!