You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > 5 растения в саксия, които трябва да сложите в спалнята, за да спите добре

5 растения в саксия, които трябва да сложите в спалнята, за да спите добре

Саксийните растения се използват предимно с декоративна цел, но те, оказва се, имат и други полезни свойства

Един от начините, чрез който можете да подобрите качеството на съня си през нощта е отглеждането на определени саксийни растения. Техният успокояващ ефект ще помогне на организма по-лесно да се отпусне след тежък ден и много по-лесно да заспите.

Най-добре ги разположите в спалнята или на светло място, от където ще черпят достатъчно светлина и топлина.

1. Арека палма (Chrysalidocarpus lutescens)


Това растение пречиства въздуха и премахва токсините заедно с въглеродния диоксид. Също така отделя определено количество влага във въздуха, което го прави особено полезен през зимните месеци, когато системите за отопление значително изсушават въздуха.

2. Алое вера


То е едно от най-ефективните растения, когато става дума за почистване на въздуха от потенциалните опасни химикали, какъвто е, например, формалдехидът. През нощта отделя кислород, функция, която не е обичайна за по-голямата част от растенията. Също така влажността, която освобождава има положителен ефект върху човешкия имунитет.

3. Бенджамин (Ficus benjamina)

A post shared by Eric Hoffman (@dutchhoffman) on


Бенджамин е на върха на списъка на растенията, които пречистват въздуха. Той премахва повече от 70% от бензен, амоняк, толуол и други вредни примеси от въздуха, които могат да бъдат пропуснати от синтетични продукти с ниско качество.

Допринася за унищожаването на съществуващите микроби и с това подобрява общото качество на съня, и освен това – изглежда наистина добре в спалнята.

4. Сансевиерия (Sansevieria trifasciata)


Това растение действа добре на дихателната система и имунитета. Значително помага за намаляване на главоболието и намаляване на високото кръвно налягане. Подобно на алое вяра, и то отделя кислород през нощта, поглъщайки вредния въглероден диоксид.

5. Папрат Нефролепсис (Nephrolepis exaltata)


Това растение е богато на етерични масла, флавоноиди и други вещества. По тази причина се проявява като отличен регулатор за нервната система и ще ви помогне да се справите със стреса.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!