You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > 5 страхотни идеи за чанта за бала, която можеш да си направиш сама

5 страхотни идеи за чанта за бала, която можеш да си направиш сама

Как да си направим сами чанта за бала

С наближаване на големия ден, трескавото търсене на аксесоари става все по-голямо. Но често се оказва, че перфектната чанта за бала не може да бъде намерена в магазините. Ако не сте готови да правите компромиси, предлагаме ви да си я направите сами. Ето 5 страхотни идеи, как да се сдобием с идеалната чанта за бала, при това почти без пари.

1. Чанта — портмоне от плат

Нужни са ти силиконов пистолет и две пръчки силикон, парче плат 50х41 см, две парчета кожа 43х29,5 см, едното, от които да е по-твърдо, карфици, велкро лепенки, декоративни цветя.

Разполагате плата върху маса и поставяте парчето твърда кожа точно в центъра. С карфици закрепете краищата на плата за кожата, а след това залепете със силикон. Вземете второто парче кожа и от вътрешната част на плата го залепете внимателно. Така ще имате подплата.

Прегънете чантата на три и двата долни края залепете със силикон. Залепете велкро лепенките върху вътрешната част на горния край на капака на чантата от вътрешната страна. Отгоре декорирайте с декоративни цветя и сте готови. За повече подробности, вижте видеото.

2. Елегантна чанта с декоративна украса

Взимате парче твърд картон и го прегъвате на три като джоб. След това залепяте с кожа и силикон, а отгоре покривате с парче плат по ваш вкус. Картонът нека бъде с размери 15 см дъно, 19 см дължина на страните и 4 см ширина. Дължината на картона нека да бъде 23,5 см. Нужни са ви още цип и декорация. Зашийте ципа от вътрешната страна на покрития картон с плат, както е посочено във видеото. Декорирайте по ваш вкус и имате перфектната чанта. Добавете отгоре украса и сте готови. Два интересни варианта на тази чанта, може да видите в клиповете по-долу.

3. Чанта с декорации

Старата чанта също може да бъде преобразена. Ако нямаш време или желание да си правиш нова чанта, премери размерите на твоята чанта и вземи плат, с който да го покриеш. Отново покрий и залепи със силикон, а със стари бижута, или декоративни камъни, можеш да преобразиш чантата си.

4. Пластмасова папка като чанта

Популярните твърди пластмасови папки със закопчалка също могат да се превърнат в чанта. Отново се нуждаете от плътен плат декоративни елементи, а по желание може да вземете и стара верижка, която да ви послужи за дръжка. Достатъчно е да облечете папката, залепете от вътрешната страна тапициран картон, за да не се драска пластмасата и сте готови. Имате страхотна нова чанта.

Ако пък искате да си направите такава сами, ето една идея във видеото по-долу.

5. Сатенена чанта с рози

Тази задача е по-трудна и изисква използване на шевната машина. Ето как може да си направите сатенена чанта с рози във видеото по-долу.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!