You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > 6 начина да събудите креативността си преди или след отпуск

6 начина да събудите креативността си преди или след отпуск

Едно е лошо на лятната ваканция седмица-две преди и след нея не можете да работите адекватно

Най-тежко е да работиш преди или след лятната почивка. Мотивацията и креативността ви като че ли се е изпарила. Работата обаче трябва да върви и ако е свързана с творчеството ще ви помогнем с 6 прости, но ефикасни техники да пробудите въображението си в нея.

Приглушени светлини

Според немски изследвания е установено, че гасенето на светлините намалява обърканите мисли и провокира по-разчупен, имагинерен начин на мислене. Е, следващия път, когато мислите върху творчески проблем, изключете светлините.

Разхвърляно бюро

Да, казват, че неразборията на работното място обърква мислите, но в тази плетеница може да се родят интересни решения. Инженерите и хората на точните науки могат да подреждат нещата си по конец, но творците, нека не се смущават от колегите си в офиса – простено им е.
Съвети за творчески хора
Гледайте нещо синьо

Проблясвала ли ви е някоя страхотна идея, докато седите на плажа и гледате вълните, които ви отпускат? Според проучвания синият цвят подобрява производителността на творческите решения. Изследователите вярват, че това е така, защото сините цветове напомнят на хората за небето, морето, водата и те са свързани с „спокойствие, мир, откритост“.

Червеният цвят, на свой ред, подобрява производителността в дейностите, които изискват внимание към детайлите.

Изпийте чаша вино

Символичното количество алкохолна напитка може да отпусне човек и да подобри фокуса му, като помага да се намери връзка между несвързани на пръв поглед идеи. Разбира се, не е нужно да прекалявате.

Променете ежедневните си навици

Това е вярно за всичко, дори и за най-простите неща като подготовката на закуската ви. Единствената причина за това е, че по този начин ще бъдете по-гъвкави и отворени към различни идеи, които ще накарат мозъка ви да избяга от рутината и ще започне да мисли по друг различен начин.

Медитирайте

Благодарение на медитацията ще се подобри настроението ви, ще бъдете насърчени да мислите по нов и различен начин, от който могат да възникнат нови идеи.

Йога и медитацията са чудесни начини да провокират творчеството, защото хората се чувстват по-спокойни.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!