You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Айшвария Рай: Кралицата на Индия, която спечели целия свят

Айшвария Рай: Кралицата на Индия, която спечели целия свят

Айшвария Рай и на 45 продължава, е кралица на красотата

Имало едно време едно малко момиченце, което мечтаело да стане голяма звезда. И макар животът да й пращал всякакви знаци, че това желание е неизпълнимо, то не се отказало.

Докато един ден случаен фотограф не я забелязал и не я поканил на кастинг за модели. Веднъж качила се на сцената, мълвата за красотата й се разнесла из цяла Индия. А скоро прехвърлила пределите на страната, обикаляйки цял свят. Името й е Айшвария Рай

И 20 години по-късно, след като целия свят я призна за несравнима красавица, тя продължава да е сред най-големите модни икони на планетата.

indiq-47

Айшвария Рай е родена в Мангалор в южния индийски щата Карнатка. Момичето от малко мечтае за голямата сцена, но животът така я завърта, че решава да се заеме със сериозна кариера. Тя е студентка по архитектура, но прекъсва, след като е изпратена на световния конкурс Мис Свят.

Интересно е, че Айшвария Рай, никога не е печелила Мис Индия през 1994 г. Тя отива на световния конкурс мис Свят, като първа подгласничка, докато фаворитката на страната избира да замине за мис Вселена. Забавното е, че и двете печелят в една и съща година.

Но докато кралицата на Индия е забравена доста бързо, за Айшвария това се оказа пътят към голямата сцена и световния успех.

След големия си успех на конкурсите за красота, индийката си опита късмета и в киното, където прави редица роли, Сред най-новите й филми са „Сърцето на Индия“ и „Последният легион“.

 

През 2007 година тя се омъжи за продуцента Абишек Бачан, а през 2011, на 39 години най-накрая роди първото си дете. Седем месеца след раждането, тя се появи на червения килим в Кан, където обаче отнесе тежки критики заради теглото си.

„Тя е звезда на Боливуд и нейно задължение е да се грижи за фигурата си. Нека вземе пример от Виктория Бекъм и Анджелина Джоли“, критикуват я модните стилисти. Отговорът е незабавен.

„Анджелина Джоли и Виктория Бекъм може да са майки като мен, но телата ни са различни. На някои от нас им е нужно повече от 2 седмици, за да се върнем към предишните си фигури“, заявява Айшвария.

indiq-3

Тъмнокосата красавица с пронизващ син поглед и кадифена кожа обаче продължава да се смята за една от най-красивите жени в света, въпреки излишните килограми, които й тежаха.

india-q4

Съпругата на продуцента Абишек Бачан направи почти 5-годишна пауза от киното, след като роди дъщеря си през 2011-та. Тя трудно се справя и с излишните килограми, натрупани по време на бременността й, но вече се върна на големия екран в родината си.

 

Тези дни тя дори прие да позира за модно списание и бе наистина зашеметяващо елегантна в новата фотосесия за Harper’s Bazaar, Индия. 43-годишната актриса позира в официални рокли и бродирано сари, специално за празничния брой на вестника.

Айшвария Рай - красавицата от Индия, която покори целия свят
Айшвария Рай – красавицата от Индия, която покори целия свят

И показа на всички, защо продължава да се счита за една от най-красивите жени на планетата.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!