You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Ако ви хванат за врата, ръката, косата: Съвети за самоотбрана, които ще ви спасят живота

Ако ви хванат за врата, ръката, косата: Съвети за самоотбрана, които ще ви спасят живота

Животът в големия град предлага много възможности, но и риск, ако разчитате сами на себе си

Историите за жени успели, разчитайки сами на себе си са красиви и вдъхновяващи. Всяка една от героините им обаче ще ви каже колко болезнено трудно им е било, особено ако се е налагало не само да работят здраво, за да преуспеят.

Големият широк свят предлага много възможности, но и предизвикателства. Опасно е да си сама жена в града, където трябва да разчитате само на себе си. Да, не е хубаво да мислите за лоши неща, но винаги е по-добре да сте подготвени.

Ако нямате чаровен принц на разположение или просто се намирате в ситуация, която застрашава живота, здравето, достойнството ви, непременно трябва да знаете, че:

Правилно стягане на юмрук

Най-важното нещо за първия удар не е да навредите на пръстите си. Палецът не трябва да бъде много виден, но не трябва да го скривате под другите пръсти – това може да доведе до счупване.Поставете палеца отстрани – върху останалите пръсти.

Как да се отървете от въжето

Най-важното нещо, което трябва да направите, е да оставите място за въздух. Ако ръцете ви са завързани, дръжте ги настрани в юмрук. Ако тялото ви е вързано, дишайте, така че диафрагмата да се разшири много повече.

Колкото повече пространство има между вас и въжето, толкова по-големи са шансовете да се отървете от него.

Как да се отървете от лепкава лента

Ако ръцете ви са обвързани с лепяща лента, можете да я разчупите по много прост начин – вдигнете двете си ръце над главата си и след това ги избутайте с цялата си сила, като разпространявате дланите си.
Този метод е малко по-сложен, ако ръцете ви са вързани от гърба, въпреки че е възможно.

Спомнете си уязвимите точки

Може да сте по-малко физически силни от нападателя, така че е добре да разчитате на елемента на изненадата. Не забравяйте, че трябва само да удряте силно точките, които никой не е достатъчно силен, за да устои на удар. Само един удар в една от тези точки е достатъчен.


Направете таен код

В детството много от нас изобретяваха нови думи и дори цели езици, които никой друг не разбираше, освен най-близките му. Е, това може да е от полза в такива ситуации.

Помислете за таен код, т.е. за фраза, така че когато пишете на някого в съобщение, това ще означава, че сте в опасност.

Използвайте нещата, които са на разположение

Използвайте всички елементи в ръката си, за да се защитите или атакувате, ако е необходимо. Използвайте чантата си като щит на нож или удар, но не я приближавайте твърде близо до тялото си.
Можете да хвърлите шал ал в лицето на нападателя и докато се опитвате да го неутрализирате, за да можете да избягате. Чадър, чанта и дори малки монети от джоба ви могат да ви помогнат.

Ключът, разбира се, е най-добрият инструмент, но се използва в екстремни случаи.

Съхранявайте спрея на правилното място

Защитният спрей няма да има смисъл, ако го държите в чантата си и трябва да го потърсите в спешни моменти. Атаките се случват неочаквано, така че винаги трябва да е във вас.

Ако ви сграбчат за ръката

Можете да избягате от „клопката“, като използвате „правило на палеца“ – завъртете ръката си в посока към палеца на нападателя. И не забравяйте, че това трябва да бъде бърз и остър ход.
В противен случай нападателят ще забележи намерението ви и ще се затегне още по-силно. В този случай използвайте краката си и стъпнете на крака му, колкото можете или ударите в която и да е от посочените по-горе точки.

Ако ви хванат за косата

Това е много честа атака, тъй като тази техника причинява болка, но също така дава нападателя пълен контрол над тялото.
В този случай хванете ръката на нападателя и с двете си ръце, а след това отново използвайте крака. Когато почувствате, че хватката се освобождава малко, свалете ръцете си и избягайте.

Ако ви хванат за врата

Ако някой ви хване за врата, не забравяйте, че ръцете ви са свободни, затова ги използвайте и го хванете за лицето силно и с крака го ударете в слабините. Болката ще ви накара да отпусне хватката си и ще можете да избягате.

В асансьора

Вече е ясно, че не е необходимо да влизате в асансьор с непознати и подозрителни хора и че е по-добре да изчакате. Друг навик, който трябва добиете, е винаги да стоите с гръб към бутоните.
Винаги е по-добре да натискате бутона на „спътника“, вместо да му позволите да спре асансьора и да няма достъп до него.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!