You are here
Home > Lifestyle > Аладин на XXI век: Как живее един съвременен арабски принц?

Аладин на XXI век: Как живее един съвременен арабски принц?

Ако в мечтите сте се виждали като Шехерезада, ще ви покажем човека, който може да ги осъществи

Запознайте се: Негово Височество Хамдан ибн Мохамед ал-Мактум – спортсмен, фотограф и романтик. Той е вторият син на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, престолонаследника на Дубай.

Принцът обожава животните
arabski princ 1
Конете са голямата страст на Хамдан бин Мохамед Ал Мактум. Той не само има свои собствени конюшни, но също така представлява страната си на световните форуми. Някои от неговите постижения в спорта са златото на Световните конни игри във Франция през 2014 година. Освен в Дубай наследникът на шейха поддържа няколко благотворителни организации, които помагат на животни.

Грижи се за всеки
arabski princ 2
Благотворителността и помощта към онеправданите са сред приоритетите на новия Аладин.

Подкрепа към различните
arabski princ 3
С престижа на титлата „принц”, Хамдан бин Мохамед Ал Мактум стана почетен патрон на Центъра за изследване на аутизма в Дубай. Той се включва активно в няколко фонда, за да се помогне на децата чрез закупуване на медицинско оборудване.

Открит към света
arabski princ 4
Изглежда, че в сърцето на принца има място за всеки. Под патронажа му в Дубай са най-различни спортни турнири като Nad Al Sheba. Той винаги намира време за комуникация и една добра дума.

Равен по достойнство
arabski princ 5
Не се притеснява да седне в инвалидна количка и да се конкурира с хора в неравностойно положение на равни начала. „Постиженията на хора със специални нужди е източникът на вдъхновението ми, защото те показват какво може да се постигне с помощта на воля и постоянство“ – сподели принцът след приятелски баскетболен мач с конкурентите от ОАЕ.

Извършва ежедневни подвизи
arabski princ 6
Принц ръководи комитет по спорта в Дубай. Задължението му е да запали към активния начин на живот най-малките.

Работи с ентусиазъм
arabski princ 7
В обикновения живот принц Хамдан не се откроява особено: той обича шапки и спортни облекла. И не забравя да взима участие в градски събития, като например, във фестивала на йога или да помага за организиране на годишната маратон в Дубай.

Дава пример
arabski princ 8
Толкова е запален по надпреварата, че ще го видите във форуми като Спартанските надбягвания в Дубай. Да не мислите, че му е леко?!

Поддържа младите таланти
arabski princ 9
Шейх Хамдан ал Мактум сериозно се интересуват от фотография, и дори създаде международен фотографски конкурс Hamdan International Photography Award с годишен награден фонд от 400 хиляди долара – най-голямата премия в този вид състезания. Принцът –поет смята, че снимките са лъч надежда, която с творчеството и визията си осветява пътя към по-светло бъдеще.

Мъж-мечта
arabski princ 10
Наследникът на Шейха не само печели награди за Дубай, привлича инвеститори, занимаващи се с благотворителност и обича екстремните спортове. Той е скромен, интелигентен и образован. Не е много да се каже, че въплъщава идеала за източен принц. И понеже знаем, че ще питате – не, не е женен!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!