You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Ален Делон: Падналият ангел и любимият грешник на Франция

Ален Делон: Падналият ангел и любимият грешник на Франция

Ален Делон е единственият, който може да спре дъх с изявления като: „Обичам да ме обичат така както обичам, когато обичам!”

Ален Делон може да се похвали не само с впечатляваща кариера, почитателки от няколко поколения и слава, която ще го надживее. Историята на живота му може да накара дори връстниците на внучките му да затреперят от вълнение. Той не е нито добър, нито лош, не е даже романтичен герой, въпреки сърцата, които е разбил. Той е най-популярния изкусител на Франция, въпреки годините, дълбоките бръчки и лошата слава, впечатли се woman-onthe-top.net

Майка ми – предателката

А преди цели осемдесет години никой не би предположил, че родено на 8 ноември момченце на Фабиен и Едит Делон, би постигнало повече от баща си, който е собственик на местното кино или майка му – аптекарката. Макар и само на 10 километра от сърцето на Париж – детството му в Со не предвещава бъдещия блясък.

Баща му ги зарязва, когато Ален Делон няма и три годинки. Майката не губи време и се омъжва за местния месар Пол Булон. Семейството се съсипва от работа и не може да се грижи пълноценно за малкия немирник. Поверяват го на семейство Неро, което дава цялата си любов и топлина на приемния си син. Малкият е истински щастлив и се чувства обичан, макар да расте в семейството на надзирател и на две крачки от затвора. Безметежните години обаче скоро приключват – приемните му родители загиват, Ален Делон се завръща при мама и започват големите проблеми в семейството.

Той не е от сладките момченца, въпреки външния вид. Изключват го от всяко училище заради неприемливо поведение – образцов гамен. Родителите му в крайна сметка правят последно усилие и го пращат да изучи занаята на втория си баща. Макар да става дипломиран месар, буйната кръв на корсиканеца, който го напуска, се обажда.
Alain DELON army
Попада в армията на 17 години. И там създава доволно проблеми, но винаги ще разказва в интервюта, че времето в Индокитай го е превърнало в мъж. Двадесетият му рожден ден е паметен – прекарва го в затвора и е уволнен безславно. Завръщането му в родината е още по-впечатляващо – прекарва месец зад решетките, защото откраднал пистолет. Това обаче е дребен шут отзад, защото съдбата го чака в Париж…

Млад, красив и опасен

Издържа се от красивия си външен вид, по неговите признания – тънък намек, че е бил платен „раздавач на любов”. От тогава започват намеците, че доставял радост не само на заможни дами. Междувременно създава близки отношения с марсилската мафия, а една от любовниците му – Бриджит Обер му дава възможност да дефилира по червения килим в Кан.

Красавецът с коженото яке, буйният нрав и пистолет получава покани, намира първия си импресарио и дори скандално отказва предложение да бъде представен в Холивуд. Не иска да напуска Франция, където вече се радва на позорна слава по нощните клубове като побойник и любител на запоите. Въпреки, че от кино-гилдията го отхвърлят като „прекалено красив, за да направи кариера”, все пак се намират „смелчаци”, които да му поверят роли. Още на третата лента се сбогува с добрата стара Бриджит, защото среща

Голямата Любов

Тя е прекрасна и обожавана от аристократична Европа. Светът е в краката й и е обявена за икона. Има забележителен произход и кариера, в която блести с ролята на Сиси и се нарича…Роми Шнайдер!

Прекрасната австрийка не говори френски и не е впечатлена от красавеца с букет, който я посреща на летището. Той пък не говори немски и е страшно арогантен. Никак не му харесва отношението на вносната аристократка, всички се отнасят с него като с натрапник и бъдещите снимки обещават проблеми. За всеобщ потрес обаче, като от нищото – двамата полудяват един по друг. Толкова са отдадени на страстта си, че той й иска ръката, а тя зарязва успешната си кариера, за да остане с него във Франция.

За пресата са Хулиганът, който покварява невинната Принцеса. Публиката роптае. Семейството на Роми яростно въстава срещу избора й. Майка й стига до там, че да разказва навсякъде за безкрайните му изневери (с мъже и жени), побоищата и унизителното му отношение. В приказките й може да има някаква истина, особено след като стават известни историите му с певицата Нико и дебютантката Натали Барталеми. Никой обаче не може да отрече това, в което двамата се кълнат: Тя (Той) е Голямата любов! Ален Делон е ужасен и изпепеляващ, но има незабравим стил. Напуска я с писмо, което завършва със „Сбогом! Връщам ти свободата и ти оставям сърцето си!“
alain delon_ romi (4)

Един ден той ще я вдигне на крака с предложение да участват в „Басйнът”. Филмът ще стане феномен, а двамата ще открият, че любовта им е била истинска, защото след нея остава всеотдайността и преклонението. Той ще я държи за ръката, когато пропада и дори ще се погрижи да бъде изпратен достойно любимият й син, но до тогава и двамата преживяват бури от емоции и премеждия….

Майки и синове

Докато Роми се опитва да се измъкне от бездната на отчаянието, любимият изживява дни на триумф. Трудно е да се каже обаче колко е бил щастлив. Да, вече е свободен мъж, но еднократните му афери му търсят сметка и спомените се обаждат!

Почти вечно надрусаната, скандална, но изумителна Нико му сервира, че е бременна! Разказва на целия свят, че носи сина на Ален Делон, а той е забравил за единствената им нощ. Също като рождения си баща се отказва от детето, но не от безотговорност, а защото не вярва, че е негово. Въпросното бебе не остава само спомен от жълтите вестници и твърде скоро става повод собствената му майка да му забие нож в гърба.

Нико - икона, изгубена в порока
Нико – икона, изгубена в порока

На 11 август 1962 г., докато още е с Роми, се ражда Кристиан Аарон Пафген. Майката има още двама „резервни” варианти за татковци – все големи имена, но успява да внуши, че именно Ален Делон е нещастникът, който не иска да поеме отговорност.

Задържа детето и го влачи по всичките си турнета, докато живее в сладката унищожителна прегръдка на дрогата и нощния живот.

Две години след раждането на бебе Кристиян – на 13 август 1964 г. актьорът се жени за Натали Бартелеми, която с удоволствие разказва, че са брат и сестра. Той се забавлява от лъжата й и дава основание да носи фамилното му име.

Натали - единствената госпожа Делон
Натали – единствената госпожа Делон

Един месец по-късно, в Лос Анжелис се ражда синът им Антъни, докато гордият татко опитва да покори Холивуд. Семейството се завръща във Франция, но не намира нито покой, нито щастие. Кариерата на Ален Делон е повече от успешна, но скандалите и проблемите му стават верен спътник.

Майката на актьора и вторият му баща научават от пресата за сина на Нико. Отиват чак в Германия, за да го намерят. Едит, изглежда страда от вина, че навремето изоставя сина си при чужди хора и открива заедно с мъжа си недохраненото детенце. Възрастните се разплакват. Едит вижда в лицето на малкия собствения си син. Детето дори протяга ръце към мъжа й. Взимат го, за да го отгледат и дори го осиновяват – постъпка, която се приема като предателство от страна на Ален Делон. Отказва да види семейството си цели тридесет години и се среща с майка си на смъртния й одър.

Кристиян Булон един ден ще стане актьор, но преди това ще избяга от любящите дядо и баба, за да намери майка си скитницата. Ще опита, благодарение на щедрото й съдействие омаята на наркотиците, ще се скита сам и бездомен в Щатите. Ще спи на улицата и дори ще изтърпи срама непознат държавен служител да разкаже на пресата, че не Ален Делон, а той подлъгал навремето Нико, заради ужасната си прилика с актьора. Анонимникът се кълне, че той е истинският му баща, но Кристиян, който вече се представя за Ари, отказва да приеме това. Дава интервюта, в които разказва историята си. Запознава се с Антъни в бар, който бил объркан като него, но поне бил обичан от баща си.

В крайна сметка приема моминското име на майка си. Никой обаче не знае защо. Може би в крайна сметка се е отказал от идеята, че е син на легенда. Може би е наранен от първата и последната среща с Ален Делон. Двамата се виждат на погребението на стария месар. Актьорът е безпощаден: „Ти си мой другар, приятел си ми, но нямаш моите очи, нямаш моята коса. Не си мой син и никога няма да бъдеш. Спал съм с майка ти само веднъж.“

От някогашната красота на Кристиян е останала само сянката. Той живее тихо в Париж. Има син и дъщеря, опитал е късметът си като актьор, но сега се издържа с фотография.

Съдбата и на първия и единствен законно роден син на Ален Делон не е лека. Ражда се със златна лъжица в устата. Младото семейство позира гордо с него, но връщането им във Франция слага началото на края на съвместния им живот.

Гръмва грозен скандал – на сметище е намерен убит бодигардът на Ален Делон – сърбинът Стефан Маркович. Това щеше да е просто случка от криминалната хроника, ако красавецът не беше оставил предварително писмо, в което предупреждава. При инцидент с него да се търси отговорност от актьора или Франсоа Маркантони – корсиканец, мафиот и много, много близък на звездата.
stefan markovic
Пресата жадно поглъща скандала. Полицията не спира да разпитва Ален Делон. Появяват се слухове, че е бил любовник на Натали и дори че е баща на детето й. Двойката така или иначе е подложена на изпитания заради нестихващия интерес към актьора, дребният проблем с верността и скитническата му природа. Развеждат се четири години след подписа в гражданското, а четири годишния Антъни остава на грижите на кръстника си.

Ален Делон намира покой в прегръдките на тази, която с преклонение нарича

Жената на живота ми (не – любовта!)

Стилната Мирей Дарк е с него цели петнадесет години. Двамата остаряват заедно и го правят красиво. Тежи им, че нямат дете – причината е слабото й сърце. Тя е готова да си осиновят, но той – не. Копнее за дете, което с радост би нарекъл „плод на любовта” и това ги разделя.

Актьорът се чувства благословен с нея, макар чистосърдечно да признава, че не й е бил верен. Въпреки това се разделят, за да останат завинаги заедно – като брат и сестра, винаги един до друг в моменти на отчаяние.

Ален Делон вече е със статут на жива легенда – все още обожаван и винаги успешен. Въпреки непреходната слава, единствената му тревога е Антъни, който е просто син на баща си – много красив, много буен, много непоправим.

Младежът бяга от училища, скита, създава проблеми на всички и дори има всички основания да му предричат бъдеще на престъпник. И като истински бащичко преминава през почти казармения режим в последното училище (от което отново бяга), заминава в чужбина, за да прави документалистика, пипват го с откраднат пистолет, прави модна линия кожени дрехи.
anthony-delon-
Съди се с баща си за търговската марка, но е обявен за най-успешен млад предприемач във Франция. Бие се и пие като невидял по клубовете. Има куп известни красавици во главе с прекрасната принцеса Стефани. Започва да снима филми, при това – с успех. У дома обаче го очакват сравненията с легендарния баща, с когото все не спират да спорят. Антъни го кори в интервюта, Ален Делон не остава длъжен: „Сигурно не е лесно да си син на Ален Делон. Още по-трудно обаче е баща на сина на Ален Делон!”.

За да стане още по-абсурдно, на 25 години преживява сбъднатият кошмар на легендата – напориста дама обявява, че е бременна. Той е много млад, много неподготвен и много…излъган!

Копнеел да има любов и щастливо семейство, но попада на осем години по-възрастната Мари-Елен ле Борж – танцьорка от Crazy Horse. Всички смятат, че предпочита собствения си пол. Тя опровергава с Анътни Делон твърдението, но и му се кълне, че е стерилна. Младежът се чувства като изнасилен.
Alyson Le Borges

Алисън - първата внучка на Ален Делон - прекрасна и непризната законно
Алисън – първата внучка на Ален Делон – прекрасна и непризната законно

Въпреки това не иска да повтори дядо си и баща си. Среща се с първородната си дъщеря Алисън ле Борж, когато е на 10 години. Вече е баща на Лу (родена през 1996 г.) и Лив (родена на 25 август 2001 г.) и отглежда големите им братя като свои синове. Казва на първородната си да го намери като порасне. Тестът установява бащинството и двамата започват да се виждат. Всичко е прекрасно до моментът, в който Алисън не предявява претенции за бащината фамилия и компенсация. Младият Делон вижда в това пръста на майка й и прекъсва връзки с нея.

Днес нещата изглеждат много по-добре – Алисън е много известен модел, пробива успешно в киното, сдобрява се с баща си и дори се чува често с дядо Ален. Лу ще учи за адвокат, а малката Лив изглежда най-артистична от всички.
Fete Des Tuileries Opening - Paris
Антъни преживява нервен срив в Щатите, намира помощ при психолог и спасение в будизма. Разделя се с майката на децата си, но най-накрая се помирява с баща си и копнее за собствен син.

Вместо да се радва, че най-после се е помирил с детето си и двамата дори са го докарали до взаимно уважение, Ален Делон преживява доста емоционални златни години. Преди четвърт век – на петдесет и пет – все още в силата си и все така неустоим – поднася

Най-шокиращата изненада

Вечният изкусител не пропуска да завърти главата на скандално млада манекенка с титла от родната Холандия. Розали ван Бремен обаче не остава момичето, което му партнира като беквокалистка в шоу. Нежната красавица тихо и деликатно укротява своенравният мъж и му поднася най-красивият подарък.

Анушка Делон се ражда на 25.11.1990 г. и е сбъднатата мечта на баща си. Великолепна, с две различни очи – синьо и кафяво, с две родини и с два родни езика – единствената дъщеря на легендата е всичко, което е искал да има.

Тя е единственото му дете, пощадено от своенравния му нрав. Единствена не се бунтува в семейството. Първият й бал е във Виена и е блестяща дебютантка. Снима се с баща си като дете, а години по-късно двамата участват в пиеса, специално написана за тях. Анушка  дори има годеник, който получава одобрението на тираничния й татко.

Избранника на Анушка
Избраника на Анушка

Не така стоят нещата обаче с Ален-Фабиен Делон. Някогашното сладурче трябваше за запълни идеалната картинка на стария лъв и красивата му любима.

Всичко изглеждаше страхотно, но след петнадесет години благата холандка напуска сърцеразбивача и започват дела за децата. Почти веднага се омъжва за техен семеен приятел, което прекършва не само актьора, но и малкият му син.

Роденият на 18.3.1994 г. Ален-Фабиен Делон се радва на прекрасно детство, снима с именития си татко, получава великолепно образование, но започват проблемите.

Актьорът става все по-своенравен и безжалостен, не търпи детски сълзи, забранява му да стъпва на сватбата на майка си. Започват проблемите в училище и с дрогата. Майка му опитва да го зареже в комуна и да се радва на живота с третия си съпруг, но Ален Делон вече е различен баща…и не съвсем.

Прибира го, но инцидент по време на един непозволен купон обърква нещата.
Негов приятел зарежда пистолета на актьора и двамата по случайност (?!) прострелват момиче. Ален Делон измъква сина си от ареста, но не го наказва само да почисти кръвта и повръщаното от паметната вечер. Праща го в интернат и по-късно – в приемно семейство. Най-малкият от клана започва скандална серия от интервюта, но времето лекува и оправя всичко.

Днес е благодарен на баща си, че го е направил мъж и го нарича „стар лъв, който обикаля в клетка”. Ален-Фабиен не пропуска да участва в „семейния бизнес”- вече може да се види по червения килим и дори не се сърди, че сестра му е привилегирована с думите „Нуш е Голямата ми любов!”
Ален Делон жени, деца и биография
Непоправимите деца на непоправимия красавец вървят по стъпките му – красиви, буйни, неспокойни. Не напразно Ален Делон сподели преди време: „Три неща правя прекрасно – филми, простотии и деца!”

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!