You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Алесандро Прециози: Звярът с гибелен чар за красавици

Алесандро Прециози: Звярът с гибелен чар за красавици

Алесандро Прециози няма външност на типичен латино любовник, но по неговия порочен чар полудяха милиони

Какво ви говори словосъчетанието „италиански изкусител”?! А „латино любовник”?! Може би в паметта ви проблясва омагьосващия поглед на Раул Бова, Габриел Гарко, Алесандро Гасман или звездите от по-старото поколение. Ако търсите символ на опасния чар, хищника, ловеца обаче, най-добрия ви избор е един – Алесандо Прециози!
Алесандро Прециози биография и личен живот
Влюбихме се в него още по времето на „Елиза”, щастливи бяхме да го видим като обезобразения принц в „Красавицата и звяра”, а днес му се радваме като модерен Монте Кристо в „Любов и вендета”. От всички сериали е минало доста време, но с удоволствие установяваме – и побелял, изглежда все така пагубно порочен и неустоим!
Алесандро Прециози биография, филми и личен живот
Алесандро Прециози биография, филми и личен живот
Алесандро Прециози биография, филми и личен живот
Лицето на Алесандро Прециози изглежда като изсечено с длето, но това подчертава имиджа му на мачо, по който са луди милиони. В същото време впечатлява с талант на актьор-класик и никой в гилдията не го гледа от високо, защото понякога снима сериали. Вече има участия в сериозни коопродукции и единственото, за което го критикуват (понякога) е поведението му на лошо момче, което има още от люлката.
Алесандро Прециози биография и личен живот
Хищникът в италианското кино всъщност би трябвало да живее друг живот – на проспериращ служител на закона, например. На него обаче му е писано друго…Ражда се в Неапол преди 44 години, на 19 април в семейство на юристи. Той е средният от тримата брата и къщата им прилича на непрекъснато бойно поле. Момчетата правят непрекъснато бели, погаждат си номера и побъркват родителите си. В училище също не е лесно – Алесандро Прециози се чувства посредствен сред блестящи ученици. Налага му се да заляга над учебниците, но успява. Пресиран между взискателни родители и учители изважда най-доброто, на което е способен. Завършва право и работи по специалността си две години.

„Баста!”

След годиини старание и болезнен респект към родителите синеокият младеж се разбунтува. Напуска уредения си живот, за да се запише в Академията за драматично изкуство в Милано. Рискът си струва – непокорният млад мъж получава покана за първата си пиеса.

По това време изживява и драматична промяна в живота си. Докато се опитва да създаде име, съдбата го принуждава да порасне изведнъж. Приятелката му Розела Зито забременява. Алесандро Прециози поема отговорност към детето и на 22 става горд баща на Андреа Едуардо.
Алесандро Прециози биография, филми и личен живот

Алесандро Прециози биография, филми и личен живот
Днес момченцето е прекрасен младеж и определено си личи чий син е. Любопитното е, че майка му успява да поддържа близки отношения със следващата Голяма любов в живота на баща му. Двете прекарват понякога свободното си време заедно, за да могат децата им да поддържат нормални отношения на брат и сестра.
Алесандро Прециози биография, филми и личен живот

„Елиза”

На 30 години идва мега успеха за Алесандро Прециози. Не е мащабна кино продукция, а исторически сериал – романс. Прекрасни костюми, интересна любовна история, впечатляващи артисти – поредицата бележи страхотен успех в Италия и чужбина. Журналистите посрещат с радостен рев новината, че хитът на сезона е дал началото на нещо отще по-прекрасно: актьорите в главните роли се влюбват!
Алесандро Прециози биография, филми и личен живот

Режисьорът Чинция Торини разказва: „Беше 2001 и аз търсех актьори за „Елиза”. Имахме няколко възможности. Вече си представих моите герои, виждах ги като Алесандро и Виктория. Тогава реших да се срещна с тях, за да изпитам усещането си. Беше ноември, а аз ги поканих на среща в криптата под църквата, която се намира в района Прати в Рим, магичното място, където провеждам най-важните срещи. И там, в тази страхотна сграда, се състоя първата им среща. Спомням си, че когато Алесандро видя Витория, каза: „Прекрасно”. И не направи допълнителни коментари. Заедно изглеждаха перфектни и разбрах, че това ще бъдат Елиза и Фабрицио. Няколко дни по-късно ги поканих на вечеря с мен, за да започна да чета сценария. Той взе ръката й и забелязах смут между тях. Тя се изчерви и осъзнах, че съм направила правилния избор.”
Алесандро Прециози биография, филми и личен живот
Изборът на Торини не е правилен, той е перфектен! Двамата са луди един за друг. Витория Пучини е само на 22, но вярва, че това е единственият за нея мъж. Дори и тя се оказва рожба на адвокат. Много са щастливи и през 2006 години им се ражда дъщеря. Появата на Елена прави всичко да изглежда като сбъдната приказка.

Алесандро Прециози биография, филми и личен живот

Опасен чар

Своенравният Прециози обаче отново хуква да гони вятъра. Изживял търсената слава решава, че му е достатъчно да снима телевизия. Отново се потапя в магията на театъра, заминава на турне за осем месеца и като се прибира се оказва, че…любовта се е изпарила. Е, не съвсем изпарила, но желанието да се положи усилия в името на съвместното им бъдеще са изчезнали у Витория.
Алесандро Прециози биография, филми и личен живот
Папараците ги снимат да се карат на публични места, появяват се слухове, че си изневеряват, а мачото в крайна сметка признава в интервю, че и двамата имат вина за разлъката. Поводът да сложат край обаче е тайна. Единственото, което е сигурно, че никоя от тиражираните версии не отговаря на истината.

Минава време и Витория Пучини открива любовта в следващ хитов проект. Мъж като Алесандро Прециози също не може да остане дълго сам. Твърди, че е щастлив като вълк-единак, че трябва да излекува раните на любовта. Животът обаче му поднася нова изненада. Дъщерята на популярен археолог Грета Карандини е до него вече четири години. Връзката им не винаги е лесна, но продължава вече четири години. Любимецът на публиката е ревнив Отело, но е готов отново да бъде баща.

Алесандро Прециози биография, филми и личен живот

Алесандро Прециози биография, филми и личен живот

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!