You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Анхелика Ривера и Енрике Пеня Нието – Когато Първата дама засенчи своя президент

Анхелика Ривера и Енрике Пеня Нието – Когато Първата дама засенчи своя президент

Анхелика Ривера отказа позицията на Кралица на сапунките, за да бъде сянка на своя Ел Президенте – не й се получи

Първите дами винаги са на показ. Винаги трябва да са в безупречен вид и да служат за пример в обществото. На някои им се получава толкова добре, че засенчват дори съпрузите си. Анхелика Ривера го постигна с изненадваща лекота…може би защото на нея не й се наложи да „стъпи на раменете” на съпруга си. Все пак само създаде името си – десетилетия преди да се омъжи.

Президентът на Мексико днес е в полезрението на световните медии. Води задочна война с колегата си от САЩ и има да управлява държава, която има сериозни социални проблеми. Енрике Пеня Нието обаче спечелил най-важната битка за един мъж – избрал е великолепна жена, с която да остарее.
Анхелика Ривера и Енрике Пеня Нието
Анхелика Ривера се радва на международна слава, далеч преди съпругът й да положи клетва. Историята й на мексиканска Пепеляшка вдъхновява не само бедните латино момичета, но и всяка жена, която не се отказва да намери своя принц до сетен дъх.

Красавицата произлиза от семейство със седем деца. Има пет сестри и брат, но тя е избраната да преуспее. На 17 печели конкурс за красота, който променя живота на всички.

Преминава през обичайния път – става лице на популярни марки, снима дори в Япония и като че ли с лекота я приемат в телевизията. Едва на 18 участва в първата си теленовела и след това с лекота експериментира със сценариите.

Играе ту лоша, ту добра, печели награди и сама гради успеха си. Вече известна среща Хосе Алберто Кастро – продуцент и брат на легендарната Вероника Кастро. Двамата изглеждат прекрасно един до друг, но никой не подозира драмата в сърцето на актрисата.

Актрисата ражда дъщерите му, но той и не помисля да се ожени за нея. Като порядъчно мексиканско момиче тя мечтае за бяла рокля и църковна благословия. Той обаче непрекъснато разбива илюзиите й: „Скъпа, бракът не е за мен.”

Четиринадесет години съвместен живот не променят нищо, но момичетата растат. В училище започват да им се подиграват, че са незаконни и Хосе Алберто отстъпва. Анхелика Ривера слага сватбена рокля, но с огорчение. Чувствата им отдавна не са същите и натрупаната с годините болка е превърнала мечтите й в пепел.

Тя все пак ражда и трета дъщеря на продуцента, но три години по-късно се развеждат.

На 39, с три деца и кариера на кръстопът Анхелика Ривера е принудена да започне отново и да си прости най-голямата грешка – не е разбрала, че с бившия са твърде различни, за да са щастливи заедно.

Тази хитруша – съдбата

Анхелика Ривера и Енрике Пеня Нието
След години мъчителни опити да свие истинско семейно гнездо актрисата решава да се реализира там, където я бива повече. Снима, грижи се за момичетата, използва популярността си в името на общественото благо. Година след като обявява края на брака си, участва социална реклама в подкрепа на правителството.

Проектът може би е бил успешен, защото губернаторът на щата Мексико Енрике Пеня Нието й се обажда да благодари. Кани я на вечеря, а тя се разтреперва от вълнение.

Той е изключително популярен – мечта за момичета и жени с опит. Красив, заможен, вдовец с три деца. Изглежда като герой от сапунен сериал.

Енрике Пеня Нието при цялата си успешна кариера преживява ужасяващи неща. Налага му се да признае извънбрачно дете. Скоро след това – през януари 2007, младата му жена умира при епилептичен припадък. Половин година по-късно децата им стават жертва на покушение. Четирима охранители са загинали, за да ги запазят живи.

Овдовелият губернатор живее само за осиротелите си деца и изглежда погълнат от работата.

Любов навреме

Докато се приготвя за първата им среща, Анхелика Ривера не е на себе си. Минали са безкрайно много години, откакто не е излизала с друг, освен с бащата на дъщерите си. Срещата обаче минава изключително леко. Тя разказва за себе си, той не пести нищо от миналото си. Вечерята приключва по първи петли и двамата се уговарят да се видят отново.

Въпреки, че тя е изкусителна жена, а той-един от най-желаните в Мексико, двамата са „просто приятели” няколко месеца. Енрике обаче показва изключителна грижа и внимание и в дреболиите. Тя, при цялата си известност, не била глезена и обгрижвана жена. Никой никога преди не й държал стола, за да седне, например. С такива фини жестове я накарал да погледне на нея по друг начин.

Пет месеца след първата им вечеря, за първи път – на 40 години, Анхелика Ривера чува въпросът, за когото отдавна мечтае: „Ще ми станеш ли годеница?”.

Тя бързо анулира църковния си брак и за никого не е изненада, че получава най-бляскавата сватба още на следващата година. Актрисата снима до деня, в който избраникът й полага клетва като президент през 2012-та.

Анхелика Ривера наближава 50-те, но не е била така красива, колкото сега. Спор няма – щастието е най-добрата козметика. Днес се е отдала на шестте им деца и на сложната роля – Майка на нацията.

Раздялата й с шоубизнеса изглежда окончателна, но актрисата не изглежда да се разкайва. Разказва, че само веднъж е плакала, откакто е с Енрике Пеня Нието – След като ги запознава с майка си, я прегръща и казва: „Мамо, къде е бил досега?”

Държавният глава – Мъж на жена си

Анхелика Ривера не е единствената, която има блясък, за да бъде повече от украшение на ревера на мъжа си. Мнозина Първи дами оставиха диря със своя стил, чар и поведение. Присъствието им повлия деликатно на събития в родината им и както изглежда – влиянието им продължава дори, когато съпрузите им няма да са на власт.

Жаклин Кенеди

Тя не беше първа красавица, нито най-добрия автор в журналистиката. Неподражаемият й стил обаче я превърна в икона, символ на изискан вкус и пример за подражание.


Животът й вдъхновява филми и книги. Мнозина първи дами са се опитали да й подражават – с успех или не. Тя обаче си остана некоронованата кралица за Океана.

Мишел Обама

Без претенции за висок стил и аристократизъм съпругата на Барак Обама се хареса на електората още по време на кандидат-президентските избори. Образована, грижовна и взискателна майка, елегантна дама и най-добър приятел на мъжа си – такава я видяха и такава я изпратиха от Белия дом.


На Мелания Тръмп нищо не няма да й спестят – включително сравнението с предшественицата й. Мишел Обама обаче прие хладнокръвно раздялата с властта…може би защото й гарантират сигурен успех, ако се занимава с политика.

Карла Бруни

Преди Мелания да нахлуе в Белия дом, тя трябваше да благодари именно на нея и на французите, които уважават правото на свободен избор и любов. Карла Бруни също като Анхелика Ривера се прочу по света далеч преди мъжа си.


Красавицата беше топмодел, след това – поетеса и певица. В миналото й са впечатляващи мъже като Мик Джагър, Кевин Костнър и Ерик Клептън. Бъдещето й обаче е посветено на Никола Саркози – най-изкушения от брака френски президент.

Той вече не е държавен глава, но се видя, че не са заедно заради обществения натиск. Радват се на дъщеря си Джулия, а Карла Бруни освободи Елисейския дворец само за да оглави френския Vogue.

Шейха Моза


Разбира се, в тази неформална класация не би могла да мине без незабулената Първа дама на Катар. Тя не просто осигури мястото на сина си като престолонаследник на емирството – в разрез с линията на онаследяване. Приемат я за Сивия кардинал в политиката и уважават мнението й. Защитила е докторска степен, носителка е на ордена на Британската империя и е посланик на ЮНЕСКО.

Пън Лиюан

Тази впечатляваща дама на 22 влиза в армията на Китай, но малко по-късно става известна певица. Няма официална програма по Националната телевизия, която да не минава без нейно участие и това не се дължи на настоящата й позиция.


През далечната 1986 се запознава със съпруга си, известен на малцина. Си Дзинпин обаче се оказва вещ политик и през 2013 година става президент на Китай.

Спорно е обаче кой е с по-голяма популярност и влияние сред народонаселението. Тя има титла генерал-майор, впечатлява не само с красота, а и с интелект и характер на дипломат. Заради величествената й осанка я наричат Феята на божурите. В Китай това цвете символизира властта и империята.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!