You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Антрето – модерно и функционално

Антрето – модерно и функционално

Антрето не е просто коридор в дома ви — ето как да го освежите

Независимо дали е голямо или тясно като коридор, антрето на апартамента, винаги може да изглежда стилно и впечатляващо. В повечето случаи това пространства се нуждае от няколко малки корекции, за да изглежда перфектно като останалата част от дома.

Един от проблемите на антрето в апартамента, е, че е без естествено осветление. Това го прави по-мрачно и някак по-малко, отколкото е в действителност. Затова ето няколко съвета, как да освежите антрето в дома и да го направите модерно и функционално.

Антрето - модерно и функционално
Антрето – модерно и функционално

Антрето като част от друга стая в дома ви

Ако решите да премахнете някои от стените и да обедините коридора с останалата част от апартамента, можете да използвате светлината в дома. Тук вече можете да се развихрите и по отношение на цветовете, като заложите на по-силен цвят — охра.
Едната стена може да преградите с плъзгащи се врати и в това пространство да разположите гардероба. Някои включват тази част от апартамента към хола или трапезарията, а това създава впечатление за по-голяма площ.

Класическото антре — как да го преобразим?

Тук може би се крие най-сложната задача — как да преобразите иначе добре обособеното антре във вашия апартамент, без да събаряте стени?

antre 3
Често допълнителните елементи са тези, които очертават рамките на антрето, а детайлите като мазилка, колони с арки и мраморен под, затрудняват решението.

Много интересно може да се получи, ако се използват носещите колони и се направи вграден гардероб, с допълнителна част за окачване на дрехи. Така ще може да използвате пространството и в същото време да запазите функционалността на помещението.

Антре с неправилна форма

Това също е много често срещан тип коридор, при който от една негова част се преминава в друга.

В този случай е най-добре стените да се разнообразят с интересен панел, огледало с интересна форма, закачалки с куки.

Останалата част от коридора оставете изчистена, стените и таваните боядисайте в бяло, без да струпвате допълнителни детайли. Така ще изглежда много елегантно.

antre 4

Черно — бели игри на цветовете

Комбинацията от черно и бяло винаги е добро решение. Ако се решите на подобна стъпка за декорация на антрето, поиграйте си малко с предните части от комода, последователно боядисани в черно и бяло. След това на стената боядисайте тесен черен панел с елементи за закачалка за дрехи и конзола с бял рафт за шапки. Това ще изглежда много различно и оригинално.

СЪВЕТ

Външният вид на вашето антре можете да подобрите и с добавяне на нови стени, таван или под. Добре разположеното осветление, може да послужи и за декоративен ефект, което истински ще краси помещението.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!