You are here
Home > Здраве и красота > Бъдете готови за лятото: 7 прости упражнения за убийствени крака

Бъдете готови за лятото: 7 прости упражнения за убийствени крака

Не чакайте навън да температурите да литнат, за да се погрижите за себе си с ударна доза тренировки

По това време на годината повечето от нас са заети с две неща – борят се с предизвикателствата на зимата и се чудят как да се отърват от „празничните” килограми.

Да се освободите от тези 3-4-5 килограма обилно хранене по Коледа и Нова година не е особено трудно. Проблемът е как да поддържате линия и да посрещнете лятото в топ-форма. Да го направите, всъщност, не е толкова трудно. Нужни са ви половин час, килимче и седем упражнения – повторени по 30 пъти на ден!

1. Подскок със смяна на краката

Заемете показаната начална позиция. Дръжте дясното коляно колкото се може по-ниско от лявото. Гърбът трябва да е хубаво изправен. Подскочете с вдигнати ръце. „Приземете” се с промяна на позицията.
Упражнения за страхотни крака
В началото правете тези упражнения по десет пъти. Всеки ден увеличавайте скоростта. Като станете по-добри, увеличавайте бройките постепенно – до 30.

2. Подскок със сгънати колена

Леко се сгъват коленете и ръцете се изпъват назад. Скачаме и едновременно с това опитваме да държим коленете си по-високо.

Това упражнение изисква повече усилия, отколкото други. От първия път е трудно да се направят 30-ина скокове, затова ви препоръчваме да ги разделите на 3 сесии по 10 скока. Разредете ги с една минута почивка.

3. Повдигане на крак, докато сме легнали на страна

Това упражнение е леко, приятно и изключително ефикасно за външната част на бедрата.

Лягаме на дясната си страна, опираме глава с дясната ръка, а лявата – слагаме отпред. Бавно вдигаме и качваме – резките движения не са ефективни. Повтаряме упражнението и в огледална позиция.

Между другото, това упражнение е ефективно не само за бедрата, но и задните части.

4. Повдигане със сгънат крак


Вътрешната част на бедрата се стяга, когато легнали на страна, сгънем горния крак и бавно повдигаме долния. Използваме ръцете за сигурна опора – едната на главата, другата държи сгънатия крак. Повтаряме упражненията в огледална позиция.

5. Напад с гирички


С изправен гръб и гирички в ръка редуваме напади с ляв и десен крак. Вместо гирии, можем да използваме бутилки с вода 0,5мл.

6. Коси наклони с гири


В изправена позиция и с гири в ръка правим стъпка в ляво, сгъваме левия крак и правим наклон с дясната ръка в ляво. Повтаряме упражнението в огледална позиция.

7. Плавно повдигане на крак от опора

Заемаме позиция за лицеви опори, но със сгънати крака. Изпъваме левия крак и вдигаме максимално, без да сгъваме. След това плавно спускаме. Повтаряме упражнението огледално.

Тези упражнения за крака са лесни, ефикасни и не изискват време. Най-хубавото е, че могат да се правят навсякъде. И без да търсите фитнес зала през зимата, може да си позволите къси поли още в началото на лятото.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!