You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Българските супердвойки: Да остареем заедно за радост на зрителя

Българските супердвойки: Да остареем заедно за радост на зрителя

В Холивуд превръщат в пари от желязната екранна химия между партньорите, у нас сантимента на зрителя ражда легенди

Супердвойките – знаете за тях. Имат невероятна химия на сцената и на екрана. Изглеждат и играят заедно така сякаш са се срещнали в няколко минали в живота. Любовта между героите им кара зрителите да се вълнуват и много от тях не вярват, че страстта им не е истинска. Щом угаснат светлините на прожекторите обаче, актьорите се затварят в гримьорните си, свалят грима и се прибират при любимите хора…с които не биха изглеждали толкова органично на екран.

За Холивудските супердвойки се знае много. Те остаряват заедно пред очите на драгия зрител. Продуценти и сценаристи осребряват добре невероятната химия, която пресъздават на екран. Гледаме ги в няколко ленти и при добър късмет филмите се превръщат в култови. София Лорен и Марчело Мастояни, Джейн Фонда и Робърт Ретфорд превърнаха екранните си срещи в бляскава кариера, но и у нас има актьори, които изглеждат като родени да играят заедно…

Апостол Карамитев и Гинка Станчева

Той беше и остана най-голямата звезда. Поколенията, които нямаше как да го гледат в театъра ще го запомнят от лентите, в които игра. Талантът му не влезе в рамката на никого. Прекрасен беше и в любимите ни комедии, и в дълбоко драматични разкази.

Зрителките от неговото време трудно преглъщаха факта, че беше семеен с две деца. В техните очи той принадлежи само на тях…и Гинка Станчева.

„Любимец 13”, „Специалист по всичко”, „Един снимачен ден” – черно бели филми, които все още предизвикват шарен смях и сантимент. Ще ги гледат и децата ни!

Иван Иванов и Ваня Цветкова

Следващото поколение „професионални красавци”, които се обичат толкова истински, се срещат в „Лавина”, пощуряват модерната младеж в „Комбина”, за да изживеят изгубеното в „Другият наш възможен живот”. Ваня Цветкова единствена можа да съперничи на Аня Пенчева за титлата „вечен секссимвол”, а за фурорът, който предизвикваше Иван Иванов , може да мечтаят връстниците на сина му.


В живота двамата са толкова близки приятели, че актьорът кумува на блондинката. Двамата остават скъпи приятели, независимо, че тя тръгва да търси своята невъзможна американска мечта, а той потъва в писане на село.

Като реверанс към неугасващата магия на тандема й, сценаристите на „Седем часа разлика” дадоха възможност на Ваня Цветкова да се влюби отново в Иван Иванов – с тази разлика, че това беше името на героя, изигран от Симеон Лютаков.

Христо Шопов и Лилия Маравиля

Бунтарят от „Всичко е любов” имаше достоен наследник. Иван от „Вчера” караше ученичките да бягат от часовете броени месеци преди да се срути социалистическия строй. Красивият син на Наум Шопов изигра не просто влюбено момче, а бунтар, на който малцина актриси би се отдало да партнират.

И днес в „Дървото на живота” му „лежи” образа на герой и влюбен, но за нас той е професионалната половинка на Лилия Маравиля.
Двамата се срещат в „Индиански игри”, където красивата блондинка няма кураж да го погледне. Сестрата на Христо Шопов е нейна състудентка и приятелка – първата причина да я вземе под крилото си. Партнират си толкова добре на пробните снимки, че Иван Андонов е готов да се закълне в дебютантката си.

Двамата работят страхотно заедно, но животът ги разделя за малко над 20 години. Хитовият Love.net ги среща отново и двамата се чувстват пред камера така, сякаш вчера са приключили снимките на първия си филм.

Историята за съпрузите, които се влюбват отново и останалите от сценария се харесва много. Двамата решават да опитат силите си в добре позната на зрителите постановка. „Догодина по същото време” пълни салоните вече втора година из страната. На Христо Шопов и Лилия Маравиля са перфектни и на сцена, правят още една постановка – „Всичко или нищо”. Там, единственото, което застава между железния тандем е Ирини Жамбонас – дивата Маргарита на Маргарит, изигран от актьора. Лилия не е огорчена със сигурност – двете са най-добри приятелки в успешния сериал „Връзки”.

Теодора Духовникова и Владимир Карамазов


Страстите в „Дървото на живота” са в разгара си и най – отчаяни изглеждат, изиграни от тези двамата – красиви и талантливи. Теодора Духовникова и Владимир Карамазов са изключително близки и за тях е естествено да работят заедно. Техните Панто и Божура толкова впечатляват Евтим Милошев, че той им обещава нов проект. Четири години по-късно двамата снимат в „Дяволското гърло”, който скоро ще гледаме в ефир. Това обаче далеч не е всичко, което ги свързва. Пиесите, спомените и компанията, в която тя е „едно от момчетата” – това са все неща, които обещават да срещат постоянно двойката и в бъдеще.


Рая Пеева и Юлиян Петров

„Скъпи наследници” набира интерес още от епизод първи. В него виждаме не само популярни имена и необичайна история. Проектът дава възможност да се влюбим в нови, млади, непознати лица. За нас, момичетата от „Жена на Върха”удоволствието е още по-голямо, защото пак ще срещнем на екран Рая Пеева и Юлиян Петров.
За масовата публика те са още неизвестни, но ви обещаваме чар, талант и изключителна харизма. За нас нямаше по-добър избор на млади актьори, които да играят в „Пеещите обувки” – лентата, вдъхновена от живота на Леа Иванова и Еди Казасян. Ако сте я пропуснали, намерете начин да я гледате – прекрасно направена история с актьори, които трябва да играят заедно отново!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!