You are here
Home > Lifestyle > Балове 2017: Търновските царици и магията на българските шевици

Балове 2017: Търновските царици и магията на българските шевици

Да си етно е все по-модерно – видя се на балове 2017, златното наследство на българите измести фалшивия блясък

И балове 2017 показаха много младост и красота. Прекрасните ни деца залитаха понякога в стремежа си да са впечатляващи. Тазгодишните абитуриенти обаче поднесоха най-милата изненада на предшествениците си – повече от тях избраха наследството пред измамния блясък.

Всичко започна от онзи прекрасен XIIa на Езикова гимназия „Пейо Яворов“, Силистра. Зрелостниците се появиха на изпращането си в носии и събраха симпатиите дори на вечните критикуващи по форумите.


Момичетата и момчетата, израснали на брега на Дунав обаче не бяха единствените. Не само на изпращането, а на самия абитуриентски бал 2017 зрелостници решиха да се откроят не с измамен блясък, а с омагьосващи шевици. Някои откриха 100-годишна носия, други предпочетоха съвременен дизайн, но украсен с традиционните български елементи на носията.


Випуск 2017 си има не една, а няколко търновски царици. Прекрасни момичета от града на болярите възродиха спомена за онези омайни българки, възпети от фолклора.


И ако си мислете, че всичко е младежки бунт, типичен за гимназистите – не сте познали! Една млада дама с диплома от университет избра да отиде на абсолвентския си бал в рокля, вдъхновена от носиите на предците й:
loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!