You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Бързо и правилно: Чисти до блясък прозорци и белоснежна дограма

Бързо и правилно: Чисти до блясък прозорци и белоснежна дограма

Чистите прозорци са драмата и на пристрастената домакиня, но това не е повод да се откажем от тържествения блясък на перфектно измитата повърхност

Пролетта дойде, много скоро ще се налага да търпим задушаваща топлина. Това е времето, когато да започнем да мием прозорците. Изглежда като най-простото нещо, обаче – само на пръв поглед. Трябва да знаете какво и как да направите, за да се радвате на прозрачни стъкла и сияен блясък на чисто!

1. Прозорецът не е стъкло

За да направите прозореца наистина чист, трябва да измиете рамката му, буквално – всеки ъгъл и пукнатина. Прозорецът не е просто чаша. Вътре в прозорците, на уединени места, се събира огромно количество прах. Това е много опасна мръсотия, който трябва да бъде унищожен.

2. Слънцето надолу

Измиването на прозорци при слънчево време не е най-добрата идея. Най-добре е да направите това, когато е облачно навън. Това е така, защото лъчите на слънцето и високата температура на въздуха допринасят за прекалено бързото изсушаване на спрея за почистване, а той оставя петна.

3. Принципът на „Петте“

За правилното и качествено измиване на прозореца в къщата се нуждаете само от пет неща: парцал, кухненска гъба, кърпа от микрофибър, държач с лайсна и гума, алкален препарат за почистване. Това е достатъчно да добиете перфектна повърхност.
Как се мият прозорци до блясък?
4. Уред за почистване на прозорци

Много хора използват кърпи и вестници за почистване на прозорците. Не е най-икономичният вариант на практика. Къде – къде по-рационално е да си купите специален уред за почистване на стъкла. Ако в къщата ви има повече от един прозорец,това е задължително.

5. От къде са следите?

Следите на стъклото се появяват само в три случая: мръсотията е измита лошо, измита е лошо и след това – размазана, миещ агент, а след това прозорецът е избърсан с мокър микрофибър.

6. За никъде не бързаме

Правилното измиване на прозореца започва с рамката. Минаваме през всяка гумичка на дограмата и всеки ръб. Само след всичко това можем да измием стъклото. Освен това рамките се измиват най-добре на втория – третия път, защото след всяка година са все по-мръсни. Ако няма специален инструмент за измиване на прозорците, можете да ползвате това, с което се мият чинии.

7. Прецизност на всеки милиметър

Минавате по цялата повърхност на стъклото. Използвате надежден препарат или поне – истински оцет. След това изтривате добре със суха кърпа, за да постигнете полиращ ефект и…Честито! Домът ви грее като слънчице!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!