You are here
Home > Здраве и красота > Безсъние? 5 полезни съвета за спокоен сън в горещото време

Безсъние? 5 полезни съвета за спокоен сън в горещото време

Как да преборим безсънието в горещото време

Една изчакахме да дойде лятото и то настъпи с кошмарни жеги и безсънни нощи. Ако нямате възможност да отскачате често до морето, а климатикът не е решение за спокоен нощен сън, ние ще ви предложим 5 изключително лесни трика, които ще осигурят прохлада в дома ви не само през нощта, но и през деня.

1. Лед пред вентилатора

Действа безотказно. Вземете по-дълбока чиния, напълнете в пластмасово шише вода и я замразете в хладилника. Разрежете шишето, извадете леда и го поставете в съд, който да събира водата. Поставете буцата пред вентилатора и оставете да духа. Само внимавайте да не духа право към вас и ще се насладите на разхладена спалня. Прекрасна алтернатива, особено ако нямате овлажнител на въздуха или климатик.

2. Чаршафи в хладилника

Дръжте чаршафите в хладилника. Може би ви изглежда налудничаво, но е полезно. Ще ви посреща охладено легло, в което с удоволствие ще легнете. Чаршафите ги поставете в хладилника за няколко часа преди лягане, важно е само да не са мокри. Ако можете да ги поставите в торбичка, за да не поемат миризма на храна, би било чудесно. Когато решите да си легнете, ги застелете върху леглото и се потопете в него.

3. Сменете материите

Изхвърлете полиестера, хасето и други изкуствени материи от спалнята си. Тях може да оставите за топло време. Коприната също.

Когато искате да спите спокойно нощем лятото, правилният избор е памук.

4. Спете на пода

Ако ви е възможно, легнете колкото се може по-ниско на земята. Топлият въздух се издига нагоре, докато студения остава долу, така че колкото по-ниско е леглото ви, толкова по-спокойно ще спите нощем.

5. Спете като египтяните

И накрая един трик, зает от египтяните. За да имате спокоен и лек сън, се увийте в мокър чаршаф. Легендите твърдят, че старите египтяни са си служели с този трик, за да им бъде студено по време на наистина горещите нощи.

Друг вариант е да закачите влажен чаршаф или перде на прозореца. Така ще ви бъде една идея по-хладно през нощта.

И накрая един съвет от нас — изключете всички устройства и лампи в спалнята. Както крушките, така и устройствата се загряват и повишават температурата в пространството. А това може да доведе до доста неудобства не само през нощта.

Да си помогнем при безсъние
Да си помогнем при безсъние

В случай, че всички тези съвети се окажат недостатъчни, за да се охладите, просто изгонете половинката си от спалнята. В такива горещи нощи партньорът до вас може да означава само пот и допълнителна топлина.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!