You are here
Home > Здраве и красота > Болки в зъбите – болки в цялото тяло (Чуйте сигналите на страдащите органи)

Болки в зъбите – болки в цялото тяло (Чуйте сигналите на страдащите органи)

Ужасните болки в зъбите не говорят само за немарлива грижа и остаряване, а алармират и за друг проблеми

Отвратителните болки в зъбите обичайно се свързват с кариеси, лоша грижа, остаряване или проблем с храната. Никой не отрича тези проблеми, но по-важно е да знаете, че всяко увреждане на зъба алармира за нередности в определен орган на тялото. Понякога се случва така, че случва така, че дори ни боли мястото, където отдавна няма зъб. Всичко това е лесно обяснимо – нарича се „фантомна болка”. Чрез нея тялото алармира за възникнал проблем, който не бива да пренебрегвате.

Връзката между вътрешните органи и зъбите е нагледно обрисувана:
teeth

Болките в зъбите са сигнал за проблем, който се нуждае от навременна намеса, преди да се развие сериозна болест. Първи и втори горни и долни резци „отговарят” за бъбреците, пикочния мехур и ушите. Ако ви болят кучешките зъби, прегледайте навреме черния дроб и жлъчния мехур. За проблем при белите дробове и дебелото черво търсете погледнете състоянието на зъби 4 и 5, здравите стомах, далак и задстомашната жлеза не създават проблеми на големите коренни зъби 6 и 7. Познатите като „мъдреци“ са свързани със състоянието на сърцето и тънките черва.
Този лесен метод да опознаете „гласа” на тялото си ще ви помогне много. Трябва да знаете обаче че не всички вътрешни заболявания са съпроводени с болки в зъбите. Не пропускайте редовните профилактични прегледи, за да запазите младежко здраве!

loading...

Вашият коментар

Top
Show Buttons