You are here
Home > Здраве и красота > Боуен терапия: Тялото ни може да се излекува само

Боуен терапия: Тялото ни може да се излекува само

С Боуен терапия отключваме естествените механизми за самовъзстановяване на организма

Боуен терапия е сравнително нов, но ефективен метод за лечение на организма. Базира се на доказаните механизми за самовъзстановяване на тялото. Техниката въздейства на всичките му нива и е много по-различна от традиционната медицина. Лечението по никакъв начин не опровергава университетските знания и приложението им, а ги подпомага и ускорява ефекта им.

За първи път се прилага в Австралия, а нейният създател е покойният Том Боуен. Той е прозрял мъдростта на природата, която ни е създала съвършени. За Боуен организмът ни има всички ресурси да се справи сам с всичко, което го руши, научи woman-onthe-top.net.

Техниката се базира на специфични и деликатни движения с пръстите на ръцете по точно определени точки по кожата. Така „вътрешният ни лекар” провокира самолечение, което да компенсира недостатъците в съвременния начин на живот като стрес, лоша среда, обездвижване и всичко, което бавно разрушава организма ни.

Външните негативни фактори влияят на тялото на клетъчно ниво, но методът Боуен може фино да пренастрои организма към един вид „рестарт”.

Боуен терапия при малки и големи върши чудеса
Боуен терапия при малки и големи върши чудеса

Едно от доказаните преимущества на тази терапия е, че тя е холистичен метод – докато се опитвате да повлияете на едно неразположение, се лекуват и съпътстващи проблеми в тялото.

Боуен терапия не е модифициран масаж или акупунктура, а стимулиране тялото само да стигне до точка на равновесие и хармонично функциониране.

В основата на техника Боуен е древното познание, заложено в различни култури, че Творецът ни е създал съвършени за живот в хармония и благоденствие. Вместо да лекуваме тялото с химия, която помага в едно, а вреди на друго, припомняме на тялото изначалната му способност за самолечение.

Боуен терапия се състои не просто от деликатни движения, а и от обмислени паузи между отделните движения, необходимо за предаване на информация по невротрансмитерите. Така терапевтът успява да работи не само с един пациент, а с цяла група до седем човека. За да практикувате метод Боуен не е нужно специализирано образование. Достатъчно е да преминете през съответния курс, за да сте си в помощ или в подкрепа на семейство и познати.

Тази поредица от специфични движения няма как да ви навреди, дори да не постигнете оптималния ефект. Важно е да знаете, че не помага при терминални заболявания, но

Върши прекрасна работа при:
– травми от пресилване, проблеми със ставите, навяхване, болки в гръбнака, гръбначни изкривявания;
– вътрешните органи и храносмилателната система
– емоционални и хормонали проблеми
– проблеми с белия дроб;
– алергии;
– различни видове главоболие;
– нощно напикаване
– неразположения при бременност

Боуен терапия е деликатна грижа за физическото и емоционалното ви здраве, която може да провеждате всяка седмица и така ще се спасите от нанесените при стрес вреди.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!