You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Бри Ларсън превърна травмите от детството си в звезден ореол и „Оскар”

Бри Ларсън превърна травмите от детството си в звезден ореол и „Оскар”

Бри Ларсън за милиони беше „момичето до Лео”, но само преди да научат на какво се дължи достоверната й игра в стая

Бри Ларсън изживя най-бляскавия момент от кариерата си преди броени дни. За повечето от хората, които проследиха Церемонията по раздаването на „Оскар”-ите обаче, тя беше „момичето до Лео”. Светът проследи всеки миг от триумфа на ди Каприо, шегуваха се с него, съпреживяваха вълненията на Кейт Уинслет и едва не пропуснаха Героинята на вечерта.
brie
Бри Ларсън заслужено получи своята статуетка за ролята на млада жена, жертва на престъпление в „Стая”. Тя е Ма – държана в плен седем години. Време, за което ражда син, който се опитва да отгледа нормално, въпреки живота в затворена стая.
brie-larson-oscars-2016-academy-awards
Актрисата все още преживява тежките снимки. Работели в такова ограничено пространство, че наистина се чувствали като затворници.

Подготовката й за ролята била като за изпит – шест месеца чела информация за хора, преживели насилие и държани затворени. Дори се поставила в условие да не вижда слънце и се върнала към тежките спомени от детството.

Не говоря с баща си от десет години

Когато била едва на седем тя и майка й се преместили от Сакраменто в Лос Анжелис. Бащата подал молба за развод и те трябвали да живеят в апартамент, не по-голям от дупката в „Стая”. Имала няколко блузи, два панталона и чифт оранжеви маратонки. Всяка вечер се хранили с макарони и аламинути, но майка им имала невероятна фантазия. Внесла толкова живот в мизерията им, че децата й да не усетят, че им липсва нещо.

Мама е най-доброто вдъхновение за Бри Ларсън
Мама е най-доброто вдъхновение за Бри Ларсън

С баща си избрала да не се среща вече десет години – от момента, в който законът не я задължавал. Опитала се да го разбере защо ги е напуснал, но днес смята, че никога не е искал да е родител.

Спасение в музиката

Така и не разбрала кое я е подтикнало да стане актриса. Била болезнено срамежлива – дори изпитвала трудност да общува със съучениците си. Като им идвали гости, се криела в стаята си.

rs_634x1024-160229143625-634.Brie-Larson-Flashback.1.ms.022916
В момента, в който открила непознатия свят на изкуството обаче, майка й решила да я води на уроци по актьорско майсторство. Бри разбрала, че на сцената като с магическа пръчка изчезва целия й свян. Става звезда на Disney Channel.
Справяла се чудесно с изпълнение пред 200 души, макар да не можела да се справи с обикновен разговор.
never-forget-that-oscar-winner-brie-larson-was-once-a-disney-channel-star-869482
За да се отдаде на новата си страст, станала частна ученичка. По същото време започнала да прави песни. Пишела си текстовете, снимала клипове и ги качвала на интернет-страницата си. Самодейността й се увенчала с успех. Пуснали нейно парче по радиото и дошла покана да направи албум.
BrieLarson31
Скоро разбрала, че тази страна на шоубизнеса не е за нея. Не искала да прави нищо за пари. Изпитвала необходимост да създава неща, които ще са от полза на някого.

Момичето Бриан Сидони Десолние остава в архивите. Приема моминската фамилия на прабаба си и но не се загубва сред хилядите, които мечтаят да покорят Холивуд.

Нещата й се получават сравнително лесно. Участва в куп известни филми, но няма статут на суперзвезда. Притеснява се от червените килими, високите токчета и екзалтираната тълпа.
Who-Brie-Larson-Boyfriend-Alex-Greenwald
Бри Ларсън обича уюта на дома си, семейството си и дори избягва да говори за Алекс Гринуолд – музикантът, с когото има дългогодишна връзка.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!