You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Бриджит Троньо: 10 факта за тази, която направи Еманюел Макрон президент

Бриджит Троньо: 10 факта за тази, която направи Еманюел Макрон президент

Бриджит Троньо Макрон не е първа дама на Франция, а половинката на железния тандем, който ще властва в Елисейския дворец

Новината, че Еманюел Макрон е президент на Франция не изненада особено. Любителите на хубави вестникарски истории доволно протриха ръце и насочиха поглед не към най-младият стопанин на Елисейския дворец, а към господарката на сърцето му. Родена като Бриджит Троньо – мадам Макрон е очарователен пакет изненади. Ще ви споделим 10 любопитни факта за тази, която преди да стане Първа дама, стана символ на смелостта да обичаш и да се гордееш с изборите си:
като Бриджит Трьоно или Бриджит Макрон коя е Първата дама на Франция
Бриджит Троньо е родена на 13-ти април 1953 в малкия град Амиен, Северна Франция. Семейството й е забележително – баща й Жан притежава сладкарска фабрика, основана през 1872 г. Произвеждат популярна марка бисквити – бизнес, който носи доходи за семейството и до днес по 4 милиона евро на година. Бриджит е шестото, най-малкото дете.

Бриджит е бунтарка от момиче. Отхвърля поканата да влезе в семейния бизнес, за да преподава френски и латински на средношколци.

Едва на 21 години решава че е готова за семейство. На 22 юни, 1974 г., Бриджит се омъжва за банкера Андре Луи Озиер. На него ражда три деца: син Себастиен и дъщери – Лоранс и Тифани.

като Бриджит Трьоно или Бриджит Макрон коя е Първата дама на Франция
Бриджит с дъщерите си – съученичката и юристката на Макрон

През 1993 г. 39-годишната Бриджит работи като учителка и ръководи театрална работилница в частно училище в Амиен. По това време се влюбва в нея 15-годишният ученик Емануел Макрон. Той й признава чувствата си в края на учебната година. Историята мълчи дали нещо между тях се е случило, но Бриджит признава, че още тогава е виждала, че Емануел е специален:

Никога не съм мислила за него като свой ученик. Емануел не приличаше на връстниците си.


Ако се вярва на книгата на френската писателка Анна Фелд – “Един така идеален млад мъж” (“Un jeune homme si parfait“), бащата на Емануел Макрон – Жан-Мишел забранява на блондинката да общува със сина им. Когато Емануел е на 17 години, родителите му отпращат да учи в Париж в елитна гимназия „Анри IV”. Между Макрон и Бриджит са два часа път с кола, но любовта, както се казва, не се влияе нито от време, нито от разстояние. В продължение на няколко години двамата общуват чрез писма. През 2007 г. Бриджит подава молба за развод и заминава при Еманюел в Париж, където се женят. На сватбата присъстват дъщерите на булката – Лоранс и Тифани. Първата отдавна познава втория си „баща” – те са бивши съученици.

Шеметната Бриджит с красивите крака и смели поли е щастлива баба на седем внука. Съпругът й гледа на децата като на свои. Взима дори дъщеря й Бриджит в щаба си на кандидат-президент.


Блондинката е консултант на мъжа си. Пише встъпленията му в речите, но не иска своя политическа кариера. Единствените й претенции са „просто да бъде редом до него”.

Еманюел Макрон е симпатяга, но истинската икона на стила е Бриджит. Всички се възхищават от маниера, с който се носи – подходящата прическа, стегнато тяло и тен, който подсказва, че прекарва време навън.

Двамата нямат свои деца. Еманюел Макрон твърди, че са взели това решение заедно – той нямал нужда от биологична връзка с наследниците, за да ги обича.


Мадам признава своите дребни женски слабости. Тя е голям фен на двете най-големи френски модни къщи – Dior и Louis Vuitton. Позволява си ги и има как: Бриджит Макрон израства в заможно семейство и в двата си брака е случила на съпрузи – успешен банкер и политик, който винаги е щастлив да я зарадва със „скъпи дреболии“.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!