You are here
Home > Без категория > Чакате бебе? Забравете за антибактериалните сапуни

Чакате бебе? Забравете за антибактериалните сапуни

Ако ви предстои да се сдобиете с наследник, по-добре избягвайте антибактериалните сапуни

Чакате бебе? Честито! Но подобно на много млади майки, вероятно и вие не знаете, че антибактериалните сапуни не са добра идея, докато сте бременна. Според едно от последните изследвания, бъдещите майки трябва да избягнат тези продукти, тъй като съдържат вещество, което оказва влияние върху метаболизма на бебето.

Едно от първите неща, които показва въпросното проучване, е, че децата на майките, които са използвали такива сапуни по време на бременността си и докато са кърмили, са заплашени от много по-висок риск да затлъстеят.

Чакате бебе? Забравете за антибактериалните сапуни
Чакате бебе? Забравете за антибактериалните сапуни

Предполага се, че антибактериалните сапуни са пълни с токсични вещества, които не са особено полезни за здравето. А излагането на плода на такива вещества, може да допринесе за появата на затлъстяване.

Изследването е проведено с мишки и е показало, че онези от тях, които са били третирани с антибактериален сапун, са родили малки, чието тегло е с 11 на сто по-високо от средното.

На базата на тези проучвания, учените считат, че не е безопасно за майките, които чакат бебе, да използват подобни продукти, дори по време на бременност, а не само по време на кърменето.

Опасното вещество, за което се говори в изследванията е ТСС, а до бебето то се предава през плацентата, както и чрез кърмене.

Учените от Калифорния предупреждават, че ежедневното насищане на плода с това вещество, което се намира в антибактериалните сапуни, може да причини непоправими щети върху жизненоважни органи.

ТСС влияе на метаболизма, като го забавя и не позволява тялото бързо да разгражда мазнините.

В случай, че ви се наложи да използвате антибактериален продукт, докато сте бременна, сокът от лимон с вода, или сода бикарбонат, могат да ви свършат същата работа. Преимуществата на содата са, че няма аромат, а омекотява и дезинфекцира кожата, докато лимонът придава свежест. Както и сами виждате, често пъти домашната кухня може да се окаже по-полезна и от най-скъпите продукти, предлагани на пазара.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!