You are here
Home > Здраве и красота > Чаша вода със сода бикарбонат – евтино лекарство с моментален ефект

Чаша вода със сода бикарбонат – евтино лекарство с моментален ефект

Лечебната сила на хлебната сода не е поредната фалшива сензация от социалните мрежи, а изпитан от поколенията

Мнозина използват сода за хляб като отличен начин за бързо избелване на зъбите, но сте помислили ли сте какво ще се случи, ако я пиете всеки ден, разтворена във вода?

1. Стомашни киселини

Ако пиете чаша вода с половин чаена лъжичка сода за хляб, ще се стигне до регулиране на рН-то в стомаха. Тя ще ви помогне да намалите киселинността в организма, за която се смята, че е един от причинителите на рак.

2. Хълцане

Експерти твърдят, че хълцането е причинено от киселините в стомаха. И в този случай, сода бикарбонат може да бъде ваш съюзник.

3. Уринарни инфекции

Бактериите живеят и се размножават в кисела среда, затова ако имате проблеми с пикочните инфекции, пийте разтвор със сода за хляб (половин чаена лъжичка в чаша вода) и симптомите за кратко би трябвало да изчезнат.

4.Подагра

Подаграта представлява възпаление на ставите, причинено от задържане на пикочната киселина в организма. Сода бикарбонат може да ви помогне да се отървете от такива неприятни болки и да предотвратите тяхното по-нататъшно създаване.
Рецепти с хлебна сода бикарбонат
5. Настинки и грип

Хлебната сода е отлично лекарство за грип и настинки. Ако се използва редовно, може да унищожи вируси още в най-ранен етап.

6. Камъни в бъбреците

Ежедневно пиене на сода за хляб, разтворена с вода, може да разтвори песъчинките, но и да се предотврати образуването на камъчета. Ако имате проблеми с бъбреците, преди взимането на натурални лекове, консултирайте се с вашия лекар.

7. Сила

Водата със сода за хляб повишава физическата издръжливост на тялото. Тайната е в това, че алкалността на содата бикарбонат намалява нивото на млечна киселина, произведена от мускулите.

Препоръчителната доза на сода за хляб

Първи ден: Изпийте 6 дози – 1 чаша вода с половин чаена лъжичка сода за хляб, на всеки 2 часа. Водата трябва да бъде студена.

Втори ден: Изпийте по една чаша разтвор четири пъти на всеки 3 часа.

Трети ден: Сутрин и вечер изпийте по една чаша.

Четвърти ден и нататък: Пийте по 1 чаша вода с половин чаена лъжичка сода за хляб всеки ден, докато симптомите не изчезнат.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!