You are here
Home > Lifestyle > Мода и стил > Да изберем дрехи според фигурата (Какво може и какво не може да носим?)

Да изберем дрехи според фигурата (Какво може и какво не може да носим?)

Често при избора на дрехи се подвеждаме по модните тенденции, а те могат да ни изиграят лоша шега!

Вероятно всяка от вас си е харесвала дрехи, изложени на манекени, които след проба на момента осъзнавате, че просто не са вашите. Друг път се примиряваме с не най-перфектната кройка, само защото самият модел ни е грабнал. А знаем ли как да подбираме облеклото си така, че да подчертаваме предимствата и да скриваме недостатъците на тялото си?

Хората са казали, че на хубав човек всичко му стои. Но това е доста относително твърдение и не бива да разчитаме на него. Безупречната визия включва правилно подбрани дрехи, които не просто ни харесват, но и ни прилягат! А за да я постигнете, трябва първо да поставите на кантара своите плюсове и минуси.

Изберете дрехи според фигурата

В последните години слабите жени вече не са така „на мода“.

Но ако природата е била благосклонна да не сте предразположена към надебеляване, но и стисната откъм женски извивки в областта на бюста и дупето, то не се отчайвайте! Кат за начало трябва да знаете, че е добре да залагате на по-дребни принтове върху дрехите.

Ако пропорциите на тялото ви са равни в горната и долната част, трябва да се постараете да подчертаете тънката си талия и оптически да уголемите ханша и бедрата. Това може да стане с по-широки панталони или поли, както и рокли с обемна долна част.

Не е за препоръчване да носите прилепнали дрехи. По-широките създават оптическата илюзия, че притежавате по-апетитни форми. Също така не залагайте само на черно и тъмни цветове. Те също ви правят да изглеждате по-слаба.

Ако притежавате пищни форми и тънка талия,

то тогава определено сте късметлийка. Подчертайте талията с колан или стеснена в тази част рокля или блуза. Заложете на по-големи шарки за панталони и поли. Препоръчителни за тях са по-тъмите цветове, за да смалите оптически формите си. За горните дрехи изберете по-светли, пастелни.

Широките дрехи не са за препоръчване, защото ще ви направят още по-пищни. Залагайте предимно на разкроени в долната част рокли и панталони с висока талия. С тях си гарантирате ефекта „УАУ“!

Ако сте пухкава и с няколко излишни килограма, не се притеснявайте, и за вас има подходящи модни решения. Коремчето най-лесно се прикрива, когато се акцентира върху друга част от тялото. Например една блуза по-голямо деколте и разкроена долна част ще свърши перфектна работа. На помощ са ви и тъмните цветове. Не избирайте дрехи с тънки презрамки, а по-скоро с кичозни ръкави. Панталоните трябва да са широки, а бижутата – по-обемни.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!