You are here
Home > Дом и семейство > Да подредим дома стилно и с вкус

Да подредим дома стилно и с вкус

Практически съвети за организиране на дома в 3 различни стила:

Искате идеалния дом? Лесно можете да го постигнете. Организирайте интериора и пространството у дома, съобразно начина си на живот и ще получите жилището, за което мечтаете. Как да го направите? Ето няколко практически съвета.

Съвети за дома - как да организираме пространството
Съвети за дома – как да организираме пространството

Дом за активни хора:

Идеален дом за хора, които живеят сами и имат навика да водят бърз и активен живот. Това почти със сигурност означава, че тези хора в дома си почти не се задържат. Обикновено този стил на живот също означава и хранене извън дома, в ресторанти. Но все пак дома трябва да се поддържа в случай, че поканят някой желан гост или евентуално някой приятел. Това, което обикновено такива домове съдържат е:

 

Малка кухня, която заема минимално пространство

Малка маса за двама или евентуално четири човека, или просто малка маса в рамките на самата кухня, която също в зависимост от ситуацията може да служи и като работна маса.
Дневната трябва да бъде централно място в дома, където задължително ще има комфортна холова гарнитура за сядане, стерео озвучаване тъй като не се знае кога може да се организира забава и разбира се голям плазмен телевизор, който ще служи за домашно кино.

 

Спалня, която не трябва да бъде кой знае колко голяма, но задължително трябва да има удобно легло.Ако обаче пространството в вашия дом е ограничено, спалнята или по-добре казано къта за спане може да бъде в съчетание с дневното пространство, така че например леглото за сън може да бъде отделено с параван.

mebel

Дом за влюбена двойка

Идеалното жизнено пространство за млада двойка без деца, които обикновено обичат да прекарват времето си в кухнята, да приготвят вкусни ястия, да канят на вечеря приятели би трябвало да съдържа:

Достатъчно голяма и добре обмислена кухня, която ще ви доставя удоволствие да готвите в нея. Но не трябва да да е твърде голяма. Така че да има достатъчно пространство и за други цели, като например: трапезария и хол.

dom 3
Класическа маса за шестима възрастни, където масата би могла да се разтегне или да се импровизира и да се съберат примерно десетима възрастни.Да има достатъчно пространство за дневна стая , където ще можете да разположите голяма и удобна холова гарнитура .
В зависимост от големината на апартамента и преди всичко според желанието на собствениците , спалнята може да бъде напълно или частично отделена.

Дом за четиричленно семейство

Идеалният дом за четиричленно семейство би трябвало да има поне 70 квадрата. Но да бъдем реалисти, с оглед на обстоятелствата и цената на недвижимите имоти мнозина нямат този късмет. Но все пак минимален комфорт за четиричленно семейство може да се постигне и с по малки стаи.
Функционална кухня, което не означава, че трябва да бъде прекалено голяма, защото все пак всеки квадрат е важен.

dom 7
Масата за хранене трябва да бъде достатъчно голяма, така че да може да се използва и като работно място.
Що се отнася обаче до спалните на децата и родителите,те задължително трябва да имат отделни стаи. Доза поверителност и интимност е необходима за нормалния начин на живот. Независимо от това дали в дневното пространство ще спят децата или родителите, важно е да имате функционални мебели в хола, а най-важното е да има възможност за проста трансформация от една в друга функция, примерно от спалня в хол.

 

Повечето семейства имат един проблем няма достатъчно място за всичко .Може би и вие имате този проблем,може да го решите като използвате височината на стаята и примерно направите спалнята над холовата гарнитура като я разположите в ъгъла захваната за две стени.Може също така леглото през деня да имитира секция ,а вечер да се сваля като
легло.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!