You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Да си помогнем с Рейки: Как японската методика може да промени живота ви?

Да си помогнем с Рейки: Как японската методика може да промени живота ви?

Рейки е повече от система за лечение, тя е и философия за живота

Създателя на една от най-старите методики за алтернативна медицина — Микао Усуи, едва ли е предполагал, че Рейки лечението, на което учи своите последователи, ще се превърне в един от най-прилаганите методи за лечение в цял свят. Системата за лечение, която се състои от философия и енергийна терапия, има милиони последователи из всички страни на планетата. Рейки не е просто философия или мода, а изключително силен метод за енергийна терапия, който може да промени живота ви.

Рейки помага в различни ситуации сн. andrey-efimenko.com
Рейки помага в различни ситуации сн. andrey-efimenko.com

За какво помага Рейки?

В интервю с екипа на Рейки център „Дар“ Стара Загора, преди две години, научихме, че Рейки помага при различни заболявания. При наранявания, простуда, грип, нервно напрежение, възпаления, както и при по-тежки ситуации. Рейки дори помага за по-бързо възстановяване при туморни заболявания, особено след операция. В същото време методът се оказва полезно средство за борба и с негативните енергийни влияния, по-известни като психози или магии.

За Рейки може да се говори много. Не са малко противниците на тази методика, които го наричат „шарлатанство“, „вещерство“, „измама“ и т.нат. Но всеки, който се е докоснал до полезния ефект на този метод на лечение, ще ви каже, че той наистина помага. Особено, когато имате доверие на лечителя, който ви лекува и на методиката, която използва за терапия.

Иначе казано — с вяра стават чудеса.

Как да си помогнем с Рейки?

Има няколко Рейки течения, които се формираха последните години. Всяко от тях защитава основните принципи и философия на Рейки, но символите използвани в практиката са различни. Оставяме на вас да изберете дали ще практикувате – Усуи Рейки, Каруна Рейки, Сейчим Рейки, или някоя по-модерна версия на японското учение. Не забравяйте обаче три неща:

1. За да практикувате Рейки, трябва да бъдете въведени в системата за лечение от учител, който да ви даде символите, насоките и да ви инициира. За пример можем да посочим Рейки център „Дар“, където обучени Рейки-Мастери могат да обучат желаещите да практикуват този метод на лечение.

2. Никога и при никакви обстоятелства не се опитвайте да използвате Рейки, за да вредите на друг човек. Първо – няма да се получи, второ – насочената по този начин енергия ще се насочи обратно срещу вас.

3. Не практикувайте Рейки, когато сте ядосани, нервни, или се страхувате. В този случай е много вероятно да не изпитате нито нужното облекчение, нито да помогнете на нуждаещия се. Което и една от причините много лаици, решили да пробват методиката, в последствие да я отхвърлят като безполезна.

4. И накрая – вярвате, в това, което правите. „Вярата е половин победа“, казал Александър Македонски, преди да завладее Египет. В този случай, вярата, че Рейки помага, ще ви помогне наистина да насочите правилно енергията, за да постигнете нужното облекчение.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!