You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Да заблести тържествен блясък: Как се чисти най-лесно кристал

Да заблести тържествен блясък: Как се чисти най-лесно кристал

Блясъкът на чистия кристал създава празнична атмосфера и усещане за лукс, от който не бива да се лишаваме дори в трудни времена

Нищо не прави по-изискана и тържествена маса в дома ви от подредените кристални предмети като чаши, вази и свещници. Блясъкът и чистотата им обаче се поддържат трудно, но това не е причина да се откажете от малко усещане за лукс дори когато нямате повод за празнуване. Следвайте нашите съвети за поддържане чистотата на кристал и любимите ви предмети ще изглеждат като нови и никой от гостите ви няма да остане безразличен към атмосферата, която сте създали в дома си.

Чаши

Загрейте приблизително 2 чаши оцет в микровълнова фурна. След това поставете оцета в купа и потопете чашите в нея. Оставете ги за 3 минути, след това ги изплакнете с вода. Избършете ги с гладка кърпа.
Как да почистим лесно кристал
Вази

За да изчистите тесните отвори на вазите, напълнете ги с топла вода наполовина. След това добавете 2 супени лъжици амоняк и 1/2 чаша бял ориз и разклатете сместа, за да се разлее от всички страни на вазата. Оставете за няколко минути, след което го разклатете отново. След това излейте водата от вазата и изплакнете с топла вода.

Свещници

За да изчистите свещниците си от засъхнал восък, накиснете го в съд с вряла вода за няколко минути. След това той ще омекне и можете да го свалите лесно. Другият вариант е да сложите във фризера свещника за няколко часа и след това ще видите колко лесно восъкът може лесно да се отстрани.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!