You are here
Home > Здраве и красота > Да заспиш за 60 секунди: Трик, който унася дори страдащите от безсъние

Да заспиш за 60 секунди: Трик, който унася дори страдащите от безсъние

С популярен метод, който успокоява нервната система, ще решите коварния проблем на безсънието

Здравословният сън е гаранция за здраве. Но какво да правите, когато не можете да заспите? Броите овцете, слушайте музика, боледувате? Разбира се, че не. В повечето случаи прекарването на часове в леглото без сън ни кара да се стресираме повече. Така че задача номер 1 – отпуснете се. И за да направите това правилно ще ви помогне един прост трик, чийто ефект ще усетите в рамките на няколко минути!

Многобройни проучвания потвърждават неприятната статистика: повече от 50% от населението на света изпитва някои проблеми със съня. При това във всяка възраст. Това се дължи на нервно напрежение и напрежението на зрителните нерви, дължащо се на постоянен контакт с екрани от всеки тип. В същото време недоспалият човек е още по-податлив на стрес. Как да се прекъсне този затворен и много нервен кръг? На първо място: Трябва да се научите да се отпускате. Най-ефективно тялото ни се отпуска не с хубав филм и чаша питие, а чрез правилното дишане. Не е чудно, че „тайната” как да заспите бързо и без проблеми, отдавна е известна на всеки, който практикува йога.
Този трик се нарича „4-7-8“ и не толкова отдавна спечели значителна популярност в Интернет. Не е чудно: ефективността му проверена от стотици хиляди фенове, които не се налага да броят овцете до сутринта. Всичко което трябва да направите, е да научите как да дишате правилно. Не е необходимо много, просто следвайте инструкциите и повтаряйте всичко всяка вечер.
Съвети за безсъние
1. Легнете удобно. Върхът на езика е притиснат до гърба на горния ред зъби. Той трябва да остане в тази позиция през цялото време. Това е първоначалната и най-важна позиция на „правилното“ дишане.
2. Отворете устата си, издишайте напълно и шумно целия въздух. Трябва да има звук, приличащ на „уууухххх“.
3. Затворете устата си и вдишайте бавно и дълбоко, броейки до 4
4. Задръжте дъха си, бройте до 7
5. Издишайте през устата, силно, с „уууух“, броейки на ум до 8
6. Вдишайте нормално и повторете целия цикъл отново.

След четири или пет повторения, повечето хора заспиват. Основното нещо е да приведете дишането си до автоматичност. И не забравяйте да гледате видеоклипа, за да запомните точно как да го направите правилно.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!