You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Дакота Джонсън – трето поколение, но най-ярка звезда

Дакота Джонсън – трето поколение, но най-ярка звезда

Дакота Джонсън на 27 може да се похвали с най-големия успех – да засияе със собствен блясък

Дакота Джонсън отново се завръща на големия екран. Нежна, но изкусителна – любимата на Крисчън Грей ще сложи домино, за да промени неговите „50 нюанса по-тъмно”. За любителите на холивудски истории обаче актрисата е повече от феномен – трето поколение звезда.
Дакота Джонсън 50 нюанса по тъмно
Най-голямата болка на децата на известните е невъзможността да ги приемат и успеят като себе си, а не като наследници. За Дакота Джонсън предизвикателството е било още по-голямо.

Моето лудо холивудско семейство

Момичето, родено през 1989, дълго време беше приемано като невзрачно. Освен това вървеше с впечатляващ „багаж” : баба – легенда и муза на Хичкок, мама – Работещото момиче, тате – готиният тип от „Маями Вайс”, пастрокът – латино идолът за няколко поколения.

Наред с впечатляващите успехи на роднините, Дакота Джонсън расте с 6 полубратя и сестри, безкрайни истории в жълтата преса, пороците на мама и тате и какво ли още не. Всеки друг би се сринал – само не и тази толкова специална млада дама!

Тя се гмурна в дълбокото и въпреки ехидността на критиците създаде роля, която я направи световно известна. Дакота Джонсън вече не е „детето на…”, а най-бляскавата звезда в клан от знаменитости.

За повечето хора е изключително земна и здрави стъпила на земята, но и тя като родителите си е преживяла престой в клиника. Изкарва цял месец Visions Treatment Center в Малибу. Причините са неизвестни. Някои смятат, че е било заради младежко увлечение по дрогата, други са на мнение, че е страдала от депресия.

Милото момиче от типично холивудско семейство си има дружки „от сой”. Другарува с момичета като Парис Хилтън, Райли Кио – внучката на Елвис, близначките Мери-Кейт и Ашли.

Детето

Родена е в Остин, Тексас, но израства в Колорадо. Детството й не е холувдска приказка, а феерия – танцува балет цели 12 години. Шантавото й семейство намира време да се погрижи – осигурява й престижно образование. Учи в калифорнийския Catalina School, а след това завършва New Roads – дал на света имена като Кейт Хъдзън, Джона Хил, Шон Остин и Гуинет Полтроу.

Началото

В семейството печелят милиони, но тя вади парите си от малка. Като момиче от бранша пробива първо като модел. На 12 снима в Teen Vogue, пет години по-късно подписва договор с IMG Models, а през 2009 е лице на Mango.
Дебютът на Дакота Джонсън
Цялата комбинация от норвежки, шведски, немски и английски гени е създало една доста упорита дама. Още на 10 знае, че шоубизнесът е „нейната чаша чай”. Със сестричката й Стелла играят дъщери на майка си Мелани в „Crazy in Alabama“, режисьорът – естествено, е Антонио Бандерас.

Само десет години по-късно участва в „Социална мрежа”, където си партнира с Джъстийн Тимбърлейк. Филмът печели много номинации за Оскар, но за света тя все още е грозното патенце на Мелани.

Дакота Джонсън и Мелани Грифит

Първата награда

Междувременно обаче печели интересна титла. Става първата носителка на „Мис Златен глобус” – второ поколение. Годината е 2006, а наградата се дава на обещаващите деца на знаменитости. Любопитното е, че самата Мелани Грифит е носителка на приза – през 1975-та. Тази година момичетата на Сталоун имаха честта. Какво ли ги чака пък тях?!

Животът обича смелите!

Тя още можеше да е симпатична, обещаваща актриса с връзки, ако не беше проявила целия кураж на света. Веднага щом разбира, че ще филмират „50 нюанса сиво” настоява пред агента си, че иска ролята.

Мъжете се страхуват и отхвърлят ролята на Крисчън Грей и това е възможността, която чака Джейми Дорнан. Изборът на Анастейджа Стийл е не по-малко драматичен. Щом разбрала, че е впечатлила авторите на проекта Дакота Джонсън плакала цяла вечност. След това се събрала – започнала ударни упражнения пилатес и диета със сокове. Резултатът го видяхме – безупречно тяло!

Мъжете и Дакота Джонсън

При шантаво семейство като нейното е естествено да не бърза да се омъжва и да има деца. Дакота Джонсън е в зенита на славата си, но не само това я притеснява. Снимала е с най-горещите мъже на екрана, но не изглежда да й върви в любовта.

Известни са връзките й само с двама. С Джордан Мастерсън има четири годишна връзка, но той не понася решението й да снима в „50 нюанса сиво”. Опитва щастието си с Матю Хитън, но и с него се разделя през 2015.
Дакота Джонсън и Джейми Дорнан
И понеже знаем, че ще питате за Джейми Дорнан – Дакота Джонсън си призна: Много са близки, много се обичат…той й е много скъп приятел!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!