You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Дълга жилетка – трансформер: Как да си оплетем сами модна и функционална дреха

Дълга жилетка – трансформер: Как да си оплетем сами модна и функционална дреха

„Транссформерите” са хит не само в обзавеждането, но и в облеклата – да се научим да ги създаваме сами

В ерата на свръх консумация, еднодневките и все по-малко наличното пространство, „трансформери” създадоха истинска революция! Вече разговаряме, четем, рисуваме и учим чрез телефоните си, живеем в жилища с минимум мебели с много функции, а децата ни играят с играчки „3 в 1”. Беше естествено и дрехите да се повлияят от модата на многото възможности събрани в един предмет.

Дългата жилетка – трансформер (може да я наречете и „смарт жилетка”) е много модерно и функционално решение. Тази дреха е истинска находка за всеки женски гардероб. Перфектно допълва всеки образ и стил. Предпочитате класиката – моля, сложете я върху блуза с панталони или дори пола. Ако харесвате романтичния стил, можете да бъдете сигурни, че жилетката ще съвпадне перфектно с вашите ефирни рокли. А в ежедневния стил си е направо незаменима!
Направи си сам жилетка трансформер
Тя изглежда страхотно на дрехи и с къс (за тениска, рокля и т.н.) и с дълъг ръкав (пуловер, риза, поло и др.). Няма ограничения за вида на фигурата: Този модел акцентира на предимствата на физиката и услужливо крие недостатъците й.

Този модерен аксесоар се прави от плътна тъкан и се допълва от колан. Една жилетка може да бъде плетена, но след това тя ще стане по-малко универсална.
Направи си сам жилетка трансформер
Да направите сами удължена жилетка-трансформер е много по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед. Необходимо е само красива тъкан, линия и конци.

Кройката се прави като начертаем плавен кръг върху тъканта.

Съвет: За да нарисувате идеално гладък кръг, поставете точка в центъра на парчето плат и пуснете линия за желаната дължина с молив или креда към края. Ако се страхувате да не се сгрешите, първо начертайте кръст, дъга (една четвърт), след това сгънете плата на четири и го изрежете.

Направи си сам жилетка трансформер
Кройка на жилетка трансформер

Как да изберете размера? Ако искате жилетка с дължина на коляното, оптималният вариант ще бъде 140-150 cm, ако леко покрива бедрата – 100-110.

Когато направите шаблона, преминете към дупките. Начертайте ги, както е показано на схемата.

Жилетка трансформер – 18 възможности в една дреха

След това обшийте ръбовете на жилетката. Ако желаете, краищата й могат да бъдат обработени с обикновена нишка, ширит или изобщо да не го пипате с конец (ако тъканта е плътна и не се разшива).

Остава да се направи колан от остатъците от тъканта. Можете да вземете готов колан и внимателно да го покриете със същия плат, от който е направена жилетката. Другият вариант – избирате нещо красиво с ефектна тока и сте готови!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!