You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Деси Банова и Росен Плевнелиев: Любовта не пита, а те изненадва иззад ъгъла

Деси Банова и Росен Плевнелиев: Любовта не пита, а те изненадва иззад ъгъла

И България си има красива любовна история „на върха” – Деси Банова и Росен Плевнелиев се оказаха по-одумвана двойка и от актуалния президент и Първата дама

Тя е най-одумваната жена и в официалната, и в жълтата преса. Той пък замени пет години от живота си срещу вечната титла „Г-н Президент”. Двамата познават горчивия вкус на раздялата с родителите на децата си. Познаха обаче и полъхът на надеждата, дошъл с една любов на зряла възраст… И не – Това не са Деси Генчева и Румен Радеви! Любовната история, която от дни занимава националните медии е тази, която се роди между Деси Банова и Росен Плевнелиев – много неочаквана, но вижда се – щастлива.

Той

Преди един президентски мандат време той изглеждаше като Българската мечта. Учителски син, отличник в гимназията и златен медалист в Олимпиада по програмиране – пътят към инженерните науки изглежда павиран и лесно достъпен.

Росен Плевнелиев се дипломира в МЕИ като партиен член, но Промяната преобръща и неговия живот. От научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника се прибира в родния край, прясно женен за ученическата си любов – Вероника. Тя е от „сой”, но според легендите, се съгласява да живее с него под наем, докато той опитва силите си като предприемач.

Първият му бизнес е правене на хороскопи на миниатюрна площ в местния ГУМ, където с помощта на компютър печели първите си пари. После най-добрият му приятел продава колата си, за да финансира най-смелата им авантюра – да формират строителна бригада за Германия.

Там, както Росен Плевнелиев разказва, преживяват трудни месеци, спят в колите си и дори са заплашване. След това обаче чудото се случва, получават поръчка, която поставя началото на успеха им. Бъдещият президент остава в Германия цели 8 години, за да се прибере в родината преуспял.

Чувствата между него и Вероника се променят и двамата се развеждат. Росен Плевнелиев не остава сам, защото сърцето му е заето от една красива, образована и много напориста дама.

Юлияна се оказва от модерните жени – които искат и правят кариера, но и държат да имат деца. Двамата се женят през 2000 година и тя му ражда трима перфектни сина – Филип, Асен и Павел. Изглеждат страшно щастливи – млади, влюбени, преуспели, богати с пълен дом в частен комплекс.

Опасната омая на властта обаче примамва Росен Плевнелиев. Той става министър в кабинета на Бойко Борисов и като такъв минава за „отличник”. Образцовият му профил го превръща във фаворит и лесно печели номинация и изборите за президент. Тогава като че ли започват дните на изпитание…
Росен Плевнелиев и Юлиана
Юлияна започва да се бунтува. Не стъпва с момчетата на президентската му клетва, не напускат дома си заради неприкосновеността на личния им живот. Отказват охрана и дори си позволява пиперливи приказки за старите му партийни другари.

Докато президентът управлява и се налага да търпи съсипващи критики, абдикиралата Първа дама прави впечатление с младежки стил, независимост и свободно поведение. Раждат се много вицове и измислени истории за Първото семейство, които продължават години. За двойката няма милост с едно-единствено изключение – първородният им син умира!

През първите дни на траур президентът и съпругата му са обградени от съпричастие и някакъв вид деликатност. Мъката на загубеното дете окончателно срива всичките мостове по между им. Краят на мандата на Росен Плевнелиев слага край и на брака му.

Месеци след като Румен Радев полага клетва, предшественикът му лаконично обявява развода си по взаимно съгласие. Скандал няма, защото няма изненадани, а и новата Първа дама е провокира обществото щедро.

Тя

Деси Банова минава за жена с късмет. Казва, че телевизията й е дала всичко, но и сама признава, че има талант да открива „свестни мъже”.

Тя е кадър на УНСС, но прави кариера предимно като красива телевизионерка. Започва от кабеларките, но случайна среща с Крум Савов я праща в национален ефир. Той е очарован от дългокракото, русо момиче и я запознава с подходящите хора, които й поверяват Прогнозата за времето.

Деси Банова и до днес твърди, че е нямала любовна афера със спорния журналист, но има минало, свързано с Големите звезди на спорта. Като съвсем млада излиза с Димитър Бербатов, който я е потърсил пак чрез Крум Савов.

Голямата звезда е приятно изключение с интелект и амбиции, но това не е причина да останат заедно. Той отива в чужбина, а тя започва връзка с гръцки бизнесмен, която продължава четири години.

След това, само за две седмици, в Нова се появява одитор – Ивайло Граховски. Двамата са на една възраст и още докато се опитват да свикнат един с друг се оказват в положението на бъдещи родители.
Деси Банова и първия й мъж
След раждането на дъщеря им Йоанна двамата се сгодяват, но така и не намират време да формализират отношенията си, макар Деси Банова да има собствена сватбена агенция със сериозно име.
Преди година и половина, според признанията на синоптичката, се разделят. Липсвала хармония по между им, но оставали посветени на детето.

Двамата

Преди месец Деси Банова използва „семейния” ефир. В гостуването си при Гала блондинката сюрпризира зрителите с новината, че не живее с бащата на детето си, но има нова любов, която я прави щастлива. Мистериозният мъж не бил трети в разпадналото се семейство.

И докато публиката се посъвзе от информацията изведнъж отнякъде изплува информацията, че „прекрасният човек” на Деси Банова е многострадалният бивш президент. Веднага историята се подхвана, размножи, обогати – истински сериал!

За изненада на драгия зрител бившият държавен глава постъпи като никой друг във властта. Призна връзката си, която била от скоро и се родила неочаквано – от един сърдечен разговор, по-дълъг, отколкото при приятели, съобщение по мобилния, второ, трето, случайни или не срещи.

Наблюдателите отчитат, че той малко преди да оповести връзката си, съобщи за раздялата. Две седмици по-късно и Деси Банова разкри сърцето си. Сега и двамата са единодушни – щастливи са и се надяват това да продължи вечно.
„Прогнозата за моя личен живот е слънчева“, сподели той. А ние само доволно ще отчетем факта, че не само в Елисейския дворец и преди кандидат президентски кампании се разказват хубави истории.

Росен Плевнелиев и Деси Банова първа среща на Наградите Стоян Камбарев
Никола Саркози се ожени за своята Карла и най-после стана баща на момиче. Еманюел Макрон изживя щастливия край на своя „Особен урок”. А един пилот на изтребител се влюби на зряла възраст в своя добра приятелка, за да стане най-смелата Първа дама в най-новата българска история.

За Деси Банова и Росен Плевнелиев не изглежда да е време за политика. Просто се радват на късмета си. Ако се питате как се е случило всичко – срещнали се на 24 април тази година. Било на церемонията по раздаване призовете За полет в изкуството „Стоян Камбарев“, организирани от актрисата Деси Тенекеджиева – стара приятелка на президента.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!