You are here
Home > Lifestyle > „Диор“ с нов дизайнер и нова концепция: Вдъхновени от магията

„Диор“ с нов дизайнер и нова концепция: Вдъхновени от магията

Вдъхновени от магията и приказките са новите модели на Мария Грация Кюри и модна къща „Диор“

„Диор“ имат нов дизайнер и съвсем нова концепция. След някои творчески размествания по върховете на компанията, модната къща показа уникална пролетна колекция. Моделите са вдъхновени от приказките и магията. А самата сцена бе превърната в горски лабиринт.

Кюри е първата жена дизайнерка на „Диор“, а преди 17 години е работела за италианската къща „Валентино“.

Колекцията й стартира с черни модели в готически стил, нова линия костюми и рокли с качулки в разпознаваемия Диор — силует (и нова визия на известното „Бар“ палто на Кристиан Диор), след това продължи с плисирани поли, панталони с висока талия и впечатляващи декорации на главата (прозрачни маски, украшения във формата на пеперуда или с пера).

Кюри потърси вдъхновение и в Ренесанса. Показа бледи принцеси, като от картините на Тициан и ефирни тоалети с цветни елементи по тях. Моделите носеха рокли от тюл в бяло и бледо розово и венци в косите.

„Мисля, че трябва да запазим тази мечтателна идея за висшата мода, но в същото време да не губим идеята за функционални дрехи. По отношение на вдъхновението, лабиринтът е място, в което влизаме. То е малко опасно, но вярваме, че е възможно да се намери изход. Смятам, че по някакъв начин това е и новото ми приключение с „Диор“, заяви дизайнерката след ревюто.

Можете да се насладите на моделите по-долу.

"Диор" показаха висша мога вдъхновена от легендите
„Диор“ показаха висша мога вдъхновена от легендите
loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!