You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Докосната от ангели: Сандра Кук и нейният красив свят от приказките

Докосната от ангели: Сандра Кук и нейният красив свят от приказките

Вместо преподавателите, Сандра Кук избра да слуша порива на сърцето си и това я води до пълен успех

Сандра Кук има интересна съдба на творец. Тя е далеч от образа на елитарен художник, защото никога не се е вслушвала в съветите на учителите си. Докато учила живопис в Ню Йорк, се опитвали да я изкушат. Настоявали да се развива като модерен художник. Тя обаче послушала гласа на сърцето си – чувствала далеч по-близки темите, свързани с детството и майчинството.
sandrakuck
Сандра Кук е родена в Охайо, но израства в Калифорния. Омъжена е и има две деца. Непорасналото момиче в нея я карало да създава приказни сюжети, които страшно се харесвали у дома.


За късмет, попаднала на най-любящият и подкрепящ съпруг. Джон стои в основата на нейната популярност. Докато тя рисувала своите картини с ангели и приказни създания, той не просто толерирал „хобито” й. Подкрепял я, разнасял картините й по галерии и се грижил интересите й на творец да бъдат защитени.
"Ангелска целувка" на Сандра Кук
„Ангелска целувка“ на Сандра Кук

Днес Сандра Кук е световноизвестен творец и майстор на романтичния реализъм, а той – неин мениджър. Тя има рекорден брой награди „Художник на годината”, а по картините й са създадени десетки репродукции, популярни теми на гоблени, дизайнерски стоки и какво ли още не.


В себе си Сандра Кук е все още онова срамежливо момиче отпреди пет десетилетия. Тя обаче има ново вдъхновение – внучката Ивон. Момиченцето не просто обожава картините на баба, но и търпеливо позира за портрет, който донесе на художничката поредния престижен приз.
Ивон - новата муза на Сандра Кук
Ивон – новата муза на Сандра Кук
loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!