You are here
Home > Дом и семейство > Кухня > Домашен хляб, който не се меси: Бухва двойно, със сигурност ще успеете!

Домашен хляб, който не се меси: Бухва двойно, със сигурност ще успеете!

Да поднесеш домашен хляб е истинско вълшебство, а дори не изисква време и усилия

Ако една домакиня поднася домашен хляб на семейството, значи влага цялата си любов и грижа за близките си. Това изисква сръчност, време и обикновено – упорито месене. Точно това спира повечето жени. Оказва се, че има рецепта за домашен хляб, която няма да постави на изпитание сръчността на никого.
Опитайте я и зарадвайте близките си. Няма нищо по-вкусно и мило от аромата на прясно изпечен домашен хляб!

Какво ви е нужно?

300 мл вода
350 г брашно
20 г прясна мая
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
100 мл олио

Рецепта за домашен хляб

Как се прави?

В топла вода смесете надробена мая и захар и хубаво разбъркайте. Добавете брашното и бъркайте до еднородна смес. Прибавете и 50 мл олио не спирайте смесвате продуктите с лъжица (дървена – най-добре). Трябва да се получи рядка маса и да няма бучки. Най-накрая добавете останалото олио. Хубаво смесете всичко.
Оставете да втаса 30 до 60 минути на топло. Дори покрийте съдът с дебели платове, както сте виждали да правят старите жени. Обемът на тестото трябва да се удвои.

Фурната включете на 220 градуса, а през това време поръсете работната повърхност с брашно и изсипете тестото. С ръце добавяйте брашно и оформете хубава форма на хляб. Поставете в тава и се оставете да се пече, докато не получи светло кафяв цвят.

Изпечения хляб загърнете в кърпа. Докато е още топъл може да поднесете своя домашен хляб – получава се толкова вкусен и ароматен, че няма и да погледнат основното ястие.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!