You are here
Home > Lifestyle > Dubai Frame – новото най-модерно място за селфи маниаци

Dubai Frame – новото най-модерно място за селфи маниаци

Щедростта и презадоволяването на гостите превръща Дубай в най-гостоприемната, но и най-авангардна дестинация

Да посетиш Дубай вече не е нещо обикновено. Позволяват си го спокойно и хора от средната класа. Срещу една разумна сума можете да се поглезите като крале – местните умеят да бъдат гостоприемни. Едновременно с това обаче ще видите неща, които трудно ще срещнете на друго място.

Посетилите Дубай с радост показваха снимки от Бурдж Халифа, плажа Джумейра, Бурдж ал-Араб – най-смелите дори успяваха да се снимат на фона на стилизирания кръст. От скоро обаче има ново предизвикателство за местните – една (не)обикновена рамка – небостъргач.
Dubai Frame новата забалежителност в Дубай
Новата сграда спира дъха и гордо се извисява над другите обекти, дори и в този град на суперлативи.

Dubai Frame с причина носи това име. Формата на този огромен небостъргач е създадена така, че да изглежда като позлатена рамка за снимка. Състои се от две сгради с ширина от 93 метра, които са свързани с мост. По него има достатъчно място за разходка на туристите. На върха на сградите се намира кафе-обсерватория. То вече е обявено за Идеалното място за любителите на селфита, направени с адреналин.

Небостъргачът се намира в центъра на красивия градски парк Zabeel и съща скоро ще бъде открит. Има височина от 150 метра и са изчислили, че ще привлича около 2 милиона туристи годишно.
Dubai Frame новата забалежителност в Дубай
От това място ще имате възможност да наблюдавате други ефектни сгради в Дубай, които могат да ви оставят без думи.

Има един „малък” проблем около новата перла на емирството. Предстои тежка битка около интелектуалната собственост. Архитект Фернандо Донис спечелил международния конкурс по дизайн в 1988 г., след което, както казва той, не е получил никаква парична награда от общината, нито го е включила в процеса на строителството на небостъргача.

 

Независимо как приключи съдебната битка, вълнението от откриването на новия обект остава. Дубай поднася поредния си пищен сюрприз и ни чака вълна от атрактивни селфита на ръба на закона…

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!