You are here
Home > Дом и семейство > Двата дома на Димитър Цонев: Шедьоврите на неговата Мариана

Двата дома на Димитър Цонев: Шедьоврите на неговата Мариана

Благодарение на съпругата си, Димитър Цонев и децата им получиха най-доброто от двете лица на столицата

Сред милиони столичани едва ли има дузина, които „притежават” и двете красиви лица на София. Семейството на Димитър Цонев е сред щастливците, които могат да избират дали да посрещат утрото в сърцето на града или „в полите на Витоша”.
Димитър Цонев къща Бояна
Когато дъщеря му Деси участваше в „Черешката на тортата” мнозина приемаха с ирония думите й, че приема гости в „градското” си жилище. Редовните читатели на „Идеален дом” обаче потвърдиха – фамилията разполага с два и то – перфектно обзаведени дома.

Благодарение на безпогрешното око и вкус на Мариана – семейството на Димитър Цонев разполага с апартамент в сърцето на столицата и вълшебна вила в „Бояна”.

Съпругата на водещия превърнала в истинско бижу старото жилище. Когато го купили то представлявало антре, мрачен вестибюл, две междинни стаи, спалня и кухня. Като екстра се предлагали отделните баня и тоалетна.


Мариана не просто видяла красивото в мрака, но и се влюбила в панорамата. От прозорците виждала не само лъскавите кубета на Руската църква, но и цели 11 исторически обекта.

Макар и модерна, еманципирана жена, половинката на Димитър Цонев се оказа романтичка, на която й липсва Стара София. С красиви спомени в сърцето и големи планове тя започнала да твори.

За да осъществи идеите си, се спряла на неокласически интериор и подменила всичко – от мрака в антрето до дограмата на прозорците – бяла отвън и кафява – отвътре, за да отговори на изискванията.

Семейството инвестирало в ламперия от дъб, която покрива антрето, къта за почивка и кухненския бокс.

Превърнала апартамента не само в дом за хора с деца, но и място, където да се работи. В него има обособен офис, удобна мека мебел и камина.

Мариана направила смела реформа и в банята. Удобните, но малки помещения били обединени и така получила простор и светлина. Облицовката е скъпа – от дърво и камък.

Димитър Цонев със сигурност е ценил работата на съпругата си, но мястото, където е бил наистина щастлив е разкошният семеен дом в „Бояна”. Отново Мариана е двигателят на всичко – тя харесва парцела с недовършената сграда преди петнадесет години.

Дамата избира ежедневното предизвикателство да преминават през 68 стълби, за да влязат в дома си. Решава обзавеждането в класически цветове и набляга на рустик-внушението.


Във вилата им ще се впечатлите от простора, удобството, скъпите семейни спомени по стените и оригиналните картини.

Мариана е архитектът и дизайнерът на дома, но на Димитър Цонев семейството дължи елегантната „пушалня”, която в действителност е богата библиотека и кът за отдих. Това вълшебно място има още едно предимство – приказната гледка към столицата от високо.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!