You are here
Home > Здраве и красота > Ефектни трикове за красиви къси нокти

Ефектни трикове за красиви къси нокти

Късият маникюр е в крак с модата и ежедневието.

В последните години късите нокти взеха сериозен превес над дългия маникюр. Разбира се, тази тенденция е свързана предимно с факта, че на повечето дами ни е трудно да бъдем и домакини, ако на ръцете си носим произведения на изкуството, несъвместими с повечето дейности, които ни се налага да извършваме.

Къси нокти не значи неподдържани нокти.

Дори напротив – ако знаем как да ги оформим и декорираме, те се превръщат в много по-забележителни от дългия маникюр, който не е по вкуса на всички. Има си някои конкретни правила, които е добре да спазваме, ако сме избрали по-скромна дължина за своите нокти.

В повечето случаи дамите, които залагат на късия маникюр, имат широка нокътна плочка. Това значи, че и кожичките често са в повечето. А при по-малка дължина, те се набиват на очи. Затова е много важно да бъдат добре почистени. И това, че са къси, не значи, че нямат нужда от подхранване. Ако не слагаме лак, добре е да нанасяме поне заздравител, който да ги направи по-твърди и бляскави.

Освен подхранени, късите нокти е много важно да бъдат и добре оформени.

Правоъгълната форма е по-подходяща за дълги нокти, но всичко се свежда до избор. И на овална да се спрем, всички нокти трябва да са еднакво изпилени, защото разликите са по-забележими.

 

За късите нокти най-подходящи са светлите, розови и телесни нюанси. Разбира се, можем да експериментираме и с по-ярки цветове, но е добре да не комбинираме повече от два. Френският маникюр е добър избор, ако не сме почитатели на орловите дължини.

 

При декорациите също важи правилото на минимализма

– колкото по-изчистено, толкова по-добре. За предпочитане са по-малки щампи, които не заемат цялата плочка. Вертикалните декорации и дори една линия по средата на нокътя придават допълнителна дължина.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!