You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Еркан Петеккая се оказа дивак, укротен от невзрачен ангел! (Избрани мигове от живота му)

Еркан Петеккая се оказа дивак, укротен от невзрачен ангел! (Избрани мигове от живота му)

Еркан Петеккая е покорен роб само на кротки господарки – мама и Дидем, затова мечтае и за дъщеря

Еркан Петеккая има съдба, пълна с драматични обрати. Историята му започва от Диарбекир и засега е стигнала до сърцето на турския шоубизнес. Пред камерите снима с най-изумителните красавици в родината си. Той обаче е избрал друго. Сърцето му принадлежи на две тихи господарки – мама и Дидем, научи woman-onthe-top.net.

Днес редовно му поверяват роли на богаташи с власт и обаяние. Някога обаче е бил обикновено момче от семейство на кюрди-алевити (алиани).

Ражда се през 11 декември 1971 година. Възпитаван е строго, в традиционен морал, но майка му се оказва кротка бунтарка. За разлика от посестримите си в този район се съгласява само две деца и не търпи да се огъва под ботуша на господаря на дома.

Бащата на Еркан Петеккая не е лесен мъж. Толкова е суров, че провокира младата жена на скандална за времето и мястото стъпка. Без пари и професия успява да вземе само малката си дъщеря и заминава за столицата.

Бащата решава генерално проблема с възпитанието. Ръката му е тежка, изискванията не търпят възражения. Сутрин го оставя при леля му и отива да работи.

Момчето никак не е от послушните и това превръщало дома им в арена на непрекъснати конфликти. Белите се увеличавали прогресивно, строгостта на бащата – също. Накрая възрастният мъж не издържал и го зарязал в сиропиталище.

Дребен инцидент съкратил „престоя” му до месец. Люлка в градината на приюта му разцепила веждата и раната отрезвила баща му. Коравият кюрд се ужасява от случилото се и го прибира веднага. Още на другия ден заминават при бегълките в Анкара и семейството се събира.

Местните явно трудно приемат, че непокорната съпруга се е прибрала по живо – по здраво. Тя самата едва ли се е чувствала добре. Четиримата се установяват в Истанбул и това променя живота на всички. Днес родителите на Еркан Петеккая са все още заедно, а той си носи белега от с гордост.

Попада в една от най-популярните гимназии и мечтае за професии като пилот на изтребител или консул. Тежката бащина дума обаче му препречва пътя, а едно незнайно момиче решава съдбата му завинаги.

В автобуса среща красавица и след като се запознава я последва в театъра, където играе. Това е незначителна история, но – нужна да запали искрата в душата му.

Влюбва се в сцената и попада в университета в Ескишехир. Приемат го с пълна стипендия, много е популярен и успехът му идва бързо. Интересното е, че когато се дипломира едно красиво момиче влиза в неговата Алма Матер. Тя се казва Нюргюл и само след някакви си двадесетина години ще се снимат заедно в „Твоят мой живот”.

До тогава обаче има много време… Преди това се поздравява през 1998 г. с първа роля в сериала „Хубави дни“ (Güzel Günler) като Талят. Тази роля му отваря врати и започват да валят предложения за интересни роли и партньорства с великолепни жени.

През 2005 г. влиза получава ролята на Йомер Асланбаш в „Beyaz Gelincik“ („Памуковата принцеса”). Там се показва в романтична светлина и е първата му роля като богаташ и сърцеразбивач. Партнира му нежната Сезин Акбашоуларъ.

Същата година снима и „Куче” с познатата ни Гамзе Йозчелик – роля, която му дава първия приз „Най-добър актьор на годината“.

През 2007 г. играе в „Тиха буря“ (Sessiz Fırtına). Това е възможност да бъде един от редките партньори на Арзу Онан. В гилдията обаче започват да го взимат на подбив. Наричат го „салонен актьор”, заради ограниченията на ролите му – богат и влюбен рицар.

Той може би не възразява, защото още следващата година снима Son Bahar. Това е първата роля, с която го опознават родните зрители. Героят му Галиш Тюркер е самотен нещастно женен богаташ, който намира щастието в лицето на самотна майка (Айча Варлъер), която се бори сама с живота. Да ви звучи познато?
erkan petekkaya son bahar
Еркан Петеккая обаче не бива да бъде подценяван. Снима с Берен Саат в продукцията „Крилете на нощта“ (Gecenin kanatları) през 2009-та година. Ролята му е сбъдната мечта, но истинското майсторство ще прояви в следващия си проект.
erkan petekkaya beren saat
„Времето лети“ (Öyle Bir Geçer Zaman ki) е суперпродукция, която жъне успех навсякъде, където се снима. Семейната сага, която ни връща в 60-те и 70-те години на миналия век, превръща дебютантите в звезди, а познатите лица – в най-високоплатените актьори. В този сериал Еркан Петеккая изумява с ролята си на капитан Али – дълбоко противоречив и драматичен образ, който разкрива възможностите на звездата. Партнират му Айча Бингьол и Вилма Елес.

След него снима в още един много познат на зрителите ни проект – „Дила“ (Dila Hanım), където игра голямата любов на бившата Мис Турция – Хатидже Шендил.

Последното му предизвикателство са красавиците в „Твоят мой живот“ (Paramparça) – Нургюл Йешилчай и Ебру Йозкан.

Питате се как е устоял ли?! Той е харизматичен, вълнуващ актьор и страстен мъж. Еркан Петеккая обаче има силен ангел…който се казва Дидем. Тя не красива, но нещо в нея го омагьосва още в деня на запознанството им.

Не губи време и й предлага брак в асансьор преди над десет години. Според градската легенда врачка на улицата му предрекла още докато бил студент, че ще се задоми на зряла възраст и ще има две деца, дори посочила точната година.

Жената се оказала права. Двамата имат прекрасен син Джем Джано, роден преди десет години. Еркан Петеккая все още мечтае да стане и баща на дъщеря. Бракът му изглежда железен, но зад усмивките на задружното семейство стои здрава работа и търпението на Дидем.

Днес актьорът прекарва всяка свободна минута с жена си и момчето си. Кълне се, че не може да си представи живота без своята половинка. Животът променил силните романтични чувства до взаимно уважение, топлота и обич, но ако му кажела „Или аз, или работата”, щял да избере нея. Причината е проста – Дидем го спасила!

В началото на връзката им направил не само доста прегрешения, които приела и простила, но и имал сериозен проблем. Страстта и енергичността укротявал със солидно количество алкохол, а това не водело до нищо добро.

По негова молба го заснела с камера, когато бил пиян. Гледката пропадналия анадолски лъв била страшна и това му подействало отрезвяващо. Днес той контролира зависимостта си. Единствената слабост на Еркан Петекка се оказват цигарите – пуши по кутия на ден и дори Дидем не може да го спре.

loading...

2 thoughts on “Еркан Петеккая се оказа дивак, укротен от невзрачен ангел! (Избрани мигове от живота му)

  1. moje didem danee krasiv a no shtom erkan petekkaiq q izbra za svoiqn polovina v jivotaznachi neshto vidiq v neq koeto nie okolnite nemojem da vidim donqkade i zavijdam che ima takav krasiv seksapilen i mash kato erkan petekkaiq trudno dase nameri takav mash naistina mnogo e gotin na vsicki mnogo go haresvat i kopneqt za nego pojelavamu mnogo zdrave pari i uspeh v jivota

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!