You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Есенен декор у дома: Как да пренесен магията на сезона вкъщи?

Есенен декор у дома: Как да пренесен магията на сезона вкъщи?

Пресъздайте есента у дома

Ако и вие обичате есента като нас и се наслаждавате на красивата природа и ярките багри отвън, то тази статия е точно за вас. Днес ще ви покажем как може да преобразите интериора у дома с малко пари. И в същото време да пренесете цветната есен и във вашето жилище.

Красив есенен декор у дома сн. Pixabay
Красив есенен декор у дома сн. Pixabay

Композиция от есенни листа

Както се вие коледния венец за масата или вратата, така може да свиете и есенен такъв. Подобна декорация ще преобрази помещението и ще придаде друга атмосфера на тази част от дома ви. За целта използвайте паднали есенни листа в ярки цветове, както и пера от фазан. Няколко шишарки, артишок, кестени и жълъди, ще придадат излъчване на дома ви.

Красив венец се получава и от листа на дъб, комбинирани със зелените връхчета на бора и няколко шишарки. Може да ги завиете с оранжева или златистокафява панделка, за да изпъкнат още повече.

Използвайте плодовете по различен начин сн. Flickr
Използвайте плодовете по различен начин сн. Flickr

Декорация от кестени, жълъди и ядки

Със сигурност сте виждали чаши пълни с плодове или цветя, които красят масите през пролетния и есенния сезон. Защо да не направите същото и през есента. Съберете малко кестени, добавете жълъди и лешници, заедно с черупките. Може да ги изсипете в широка прозрачна ваза или буркан. Добавете панделка отгоре и воала – имате чудесна декорация за масата. При това създадена изцяло по ваш вкус.

Даровете на земята

Друга интересна композиция би било съчетанието между малки тикви, житни класове, царевица, жълти рози и нарове. Подредете ги в меден поднос, или друг метален съд и ги поставете върху масата. Със сигурност ще изглеждат красиво и интересно. Също толкова атрактивно ще бъде, ако вържете житни класове с червена панделка и ги поставите на някоя полица.

сн. Wikimedia

Плодови композиции в златно и червено

Още една страхотна композиция, вече с плодове. Взимате няколко добре узрели круши, ябълки в жълто и червено, подреждате ги върху легло от шамфъстък в чиния и добавяте няколко по-малки по размер есенни листа. Ще изглежда много красиво, а по желание може да го направите с орехи и в плетен панер. Страхотно и много елегантно решение за центъра на масата.

За още интересни идеи за декорация и обзавеждане на дома, може да посетите нашият сайт „Моят дом“ – http://www.moyatdom.com/.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!