You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Естествено раждане или секцио – кое да избера?

Естествено раждане или секцио – кое да избера?

Въпросът, който вълнува всички бременни е, как ще се случи тяхното раждане

Дали ще бъде естествено раждане или секцио е въпрос, който принципно трябва да реши вашият лекар.

Въпреки това бъдещите майки са обзети от паника и трудно успяват да преценят, опитвайки се да осмислят съветите на медиците и заръките на близките си.

През последните години се създаде тенденцията, самите специалисти да предпочитат раждане чрез операция, защото така е по-лесно и по-удобно за тях. Бременните нямат достатъчно компетентно становище по темата и се оказват в задънена улица. И това, което ги мъчи най-вече е кой от двата варианта боли по-малко, научи woman-onthe-top.net.

Истината е, че няма раждане, което да минава изцяло без болка, но когато настъпи денят, вие ще сте обзети от такова вълнение, че това ще е последното нещо, за което ще мислите. Дори да ви се струва, че само така говорят околните и е някаква шега, фактите са именно такива.
A newborn baby held by his mother moments after birth UK
Целият процес около раждането е съпроводен от множество емоции, хормонални промени в организма, включително и солидна доза адреналин, които ще ви държат в еуфория до последния ден от излизането от болницата.

Ако изберете секцио, дискомфортът е основно след самата операция, която е коремна и е хубаво да се доверите на професионалист. Подготовката преди това включва тестове за алергии, взимане на кръв, следене на тоновете на бебето, непосредствено преди началото се поставя катетърът, а след това и упойката.

Разбира се, в някои болници процедурата леко се различава – ако е необходимо се извършва клизма, или се разчита на разхлабващ препарат, който се взима от предната вечер. Операцията продължава средно около час, а след края й ще продължите да бъдете обезболявани, така че да бъде поносимо възстановяването. За да се случи по-бързо то, раздвижете се още същия ден, като разчитате на помощта на персонала в клиниката.

При естественото раждане подготовката се очаква да стане от страна на вашето тяло. Процесът може да започне с изтичането на околоплодните води или директно с контракции. Когато те зачестят и са регулярни, вие трябва да се отправите към отделението за раждане.

Слушайте насоките на акушерката и дишайте правилно, за да е и по-малък рискът от разкъсвания. Ако се наложат шевове впоследствие, на вас ще ви бъде поставена локална упойка, така че в този момент не ви предстои да стискате зъби от болка.

Най-важното вече ще е минало и вие ще лежите щастливи, гушнали своето съкровище, което може да направи и първите си опити да суче.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!