You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Финалът на „Великолепният век: Кьосем”: Валиде погубва Искендер с измама, избива приближените на Осман

Финалът на „Великолепният век: Кьосем”: Валиде погубва Искендер с измама, избива приближените на Осман

Истинско кръвопролитие настъпва в последния епизод на „Великолепният век: Кьосем” – Сезон 1

Финалът на „Великолепният век: Кьосем” – Сезон 1 проследява началото на края на Осман. Падишахът само подкопава устоите си с поредица от грешни решения.

Владетелят влиза в остра разпра с предводителя на еничарите. Водачът им разбира, че той и останалите първенци ще бъдат обезглавени по съвет на лала Йомер. Давуд отвлича Сафие, за да каже къде се намира последния й оцелял син. Зулфикяр я спасява. По съвет на Сюлейман Осман наистина обезглавява първенците сред еничарите. Лала Йомер се страхува от метеж.

Сафие изпраща Зюлфикяр да спаси сина й – да го изпрати извън пределите на империята. Искендер се сбогува със семейството си. Сафие се опитва да уязви Кьосем – казва й, че дори верният Зюлфикяр я е предал. Валиде обаче казва тежката си дума – тя е заговорничила с него. Изпратила е възкръсналият принц на смърт. Сафие вижда как взривяват корабът, който отплава със сина й. Хюмашах иска да се разведе с предателят. Зюлфикяр отказва на Кьосем само едно – да свали Осман от престола.

Сафие посещава султанката – дава й пръстена си и се самоубива пред нея. Халиме се опитва да придума Кьосем да убие Осман. Тя отказва, но старата й съперница е готова да я уличи в предателство.
Какво се случва във Великолепният век Кьосем финал
В следващият епизод на „Великолепният век: Кьосем” падишахът отдава почит на прабаба си и забранява на Хюмашах да се разведе. Предава на нея и мъжът й управлението на империята, докато е на поклонение в Мека. Прокужда Кьосем и Халиме в провинцията. Давуд и Дилруба поръчват убийството на малкия принц Йомер. Еничарите се бунтуват срещу изолацията на валиде. Той обаче е непреклонен и след погребението на сина си я изпраща отново в провинцията.

Акиле ражда на падишаха син и дъщеря. Давуд казва на Масур, че султанът ще разпусне еничарите. Предлага му да го свалят от трона, за да сложат начело отново Мустафа. Осман тръгва на поход и привиква жените си тайно. В същото време валиде с помощта на еничарите организира истинска сеч в двореца. Обезглавяват най-близките на падишаха. Не вдига ръка само срещу доведения си син.

Междувременно Дженет бяга с принцовете на Кьосем от двореца. Дилявер съобщава на султана за бунта на еничарите. Осман се завръща в столицата. На финала на „Великолепният век: Кьосем” изпраща да доведат майка му, а Есад го спасява от гнева на еничарите.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!