You are here
Home > Здраве и красота > Гимнастика за лице изпъва кожата без ботокс: 10 минути дневно връщат младостта

Гимнастика за лице изпъва кожата без ботокс: 10 минути дневно връщат младостта

Прости упражнения за лице ще върнат часовника назад, без да опирате до козметични интервенции

Ако линеете по изгубената младост, 10-минутна ежедневна тренировка на мускулите на лицето, ще изпълни цялото пространство под кожата и видимо ще я стегне. Т.нар. „гимнастика за лице” насърчава образуването на колаген. Ефектът е по-бърз, ако упражненията се комбинират с масаж.

Упражненията за лицето не се препоръчват на хора под 18, но възрастните трябва да ги правят всеки ден. Ако сте на диета, непременно започнете с тях, защото загубата на килограми ще направи вашата фигура изящна, но и лицето. Гимнастиката за лице включва упражнения за шията, защото по нея са най-притеснителни бръчките и последиците от отслабването.

1. Прости упражнения с въртене и свиване на устните, носа и скулите тонизират дълбоките слоеве на епидермиса. Така напрягат мускулите и стягат лицето и врата.

2. Упражненията правете пред огледалото. Спрете и задръжте главата в стабилно положение и свивайте устните надолу. Направете 5 серии по 8 гримаси, които приличат на тъжен емотикон. Затегнете брадичката. Отпускайте и я повдигайте, колкото можете. Повторете това движение десет пъти.

3. Упражнение за носа и устните. Изречете дълго буквата О като за песен или сякаш изговаряте ОМ. Ще почувствате като се ангажират мускулите на брадичката, устните и носа. Повторете това упражнение 5 пъти.
Гимнастика за лице изпъва кожата
4. Повдигнете бузите с прозявка. Прозейте се бавно и силно, откривайки устната колкото можете повече. Повторете това 5 пъти.

5. Гимнастика за устни. Съберете устните, сякаш да искате да целунете някого. Направете тази целувка към образа си в огледалото 8 пъти.

6. Гримаси за изглаждане бръчките под носа. Прещипете устните със зъби и опитайте да направите движение с устата във всички страни – горе, долу, наляво, надясно. Така – 1 минута.

7. Упражнения за очите и клепачите. Мигнете 20 пъти, но не забравяйте да броите. Затваряйте и отваряйте очите броейки до 10.

8. За гладко чело. 5 пъти последователно се намръщете като да сте ядосани, а веднага след това повдигнете веждите като сте щастливо изненадани. Когато приключите с тренировката, отпуснете мускулите на лицето и дишайте дълбоко през следващата минута.

9. За да махнете двойната брадичка, правете масаж с масло от шипка. Намажете един слой масло и след това с върха на пръстите – като крила на пеперуда правете лек масаж. Посоката е отгоре надолу.

Направете тази странна гимнастика на лицето и шията ежедневие. Може да се чувствате особено сутрин, но скоро рутината пред огледалото ще започне да дава резултати. Бъдете упорити!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!