You are here
Home > Здраве и красота > Гимнастика за мързеливи – отново във форма само за 15 минути на ден

Гимнастика за мързеливи – отново във форма само за 15 минути на ден

Гимнастика за мързеливи: Упражнения за които не трябват много усилия.

Това е идеалната гимнастика за мързеливи тренировки. При тези упражнения не трябва да влагате много усилия, а в същото време помагат да се почуствате леки и заредени с енергия, като същевременно напълно тонизирате фигурата си.

Основният трик е, че не трябва изобщо да се движите, т.е. задължително е да стоите неподвижни.

Задръжте тялото в съответната позиция 15-30 секунди и повтаряйте упражненията поне 4-5 пъти седмично и резултатите няма да закъснеят.

1.Крила на пеперуда

5-vezbi-za-koi-mora-da-ostanete-mirni-02

 

Легнете по гръб. Свийте колената, повдигнете долната част на гърба като поставите ходилото на десния крак на стената. Поставете левия крак върху бедрото на десния и поставете ръце на корема. Повторете с левия крак.

2. Вятърна мелница

5-vezbi-za-koi-mora-da-ostanete-mirni-03

Поставете дланите на корема. Докоснете стената с дупето, за да постигнете баланс и повдигнете десния крак вертикално нагоре държейки левия колкото можете по-долу. Повторете с левия крак.

3. Поздрав
5-vezbi-za-koi-mora-da-ostanete-mirni-04

Повдигнете двата крака на стената, държейки ги изправени и с пръстите нагоре. Повдигнете леко само ръцете и раменете от пода. Повдигнете дясната ръка и я дръжте права, така сякаш показва към стъпалата. Сложете лявата длан на корема. Повторете упражнението с лявата ръка.

4. Ножици
5-vezbi-za-koi-mora-da-ostanete-mirni-05

Повдигнете двата крака, без да ги сгъвате в коленете. Допрете десния крак на стената, а левия крак изнесете напред подпирайки кръста с ръце. Повторете с левия крак.

5. Мост
5-vezbi-za-koi-mora-da-ostanete-mirni-06

Легнете на пода с опънати ръце и длани надолу. С върховете на пръстите трябва да докосвате стената. Поставете стъпалата на стената, колкото можете по-високо и прехвърлете тежестта на тях, напрягайки мускулите и повдигайте гърба от пода.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!