You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > „Градина” на терасата: Как да отглеждате вечно някои зеленчуци и подправки от един продукт

„Градина” на терасата: Как да отглеждате вечно някои зеленчуци и подправки от един продукт

За да се радвате на пресни продукти, не е нужно дори да имате двор и опит на градинари

Толкова е лесно винаги да имате пресни подправки и зеленчуци на масата. Много растения покълват веднага във водата и създават на новата реколта. Опитайте се и вие да се създадете у дома такава малка градина. Тя ще ви се отблагодари с витамини и ще ви даде сила всеки ден! Предлагаме ви списък от 8 на зеленчуци и подправки, които ще купите веднъж, но можете да отгледате отново и отново у дома – на перваза на прозореца.

Пресен лук

Отглеждане на зеленчуци на терасата
Зеленият лук ще расте отново и отново, ако го оставите в малка чаша с корените във вода. Стаята, в която ще расте, трябва да бъде добре осветена.

Чесън

Отглеждане на зеленчуци на терасата
Чесънът расте добре и може да продължи да расте в чаша с вода. Кълновете му са много нежни за небцето, и затова ги добавят към салати и сосове.

Бок Чой (Китайско зеле)


В добре осветена стая, поставете корена на растението във водата. Дръжте го там в продължение на 1-2 седмици, след което зелето може да се премести в саксия. Там ще завърши целия процес по оформяне на пълноценен зеленчук.

Морков

Отглеждане на моркови на терасата
Отрязаните върхове на морковите покълнат добре във вода. Това се прави така: След като изберете подходящите, отрежете горната им част (а останалата използвайте за готвене). Като поставите отрязаното във вода, те ще поникнат. След това ги преместете в саксия с почва като не забравяте за дренажа в нея.

Босилек

Отглеждане на зеленчуци на терасата
Като отчупите няколко стръкчета с дължина 3-4 см, ги поставете в чаша вода с голям достъп на светлина. Като пораснат двойно, може да ги присъдите в саксия и ще си имате буйно растящ босилек – за готвене, аромат, който прокужда насекомите и за пречистване на енергията в дома.

Целина

Отглеждане на зеленчуци на терасата
Отрежете основата на целината и я поставете в топла вода на слънце. Когато избият листата в средата на основата, може да присъдите целината в саксия.

Маруля

Отглеждане на зеленчуци на терасата
Марулята отново ще поникне, ако я сложите във вода така, че да покрие половината растение. Веднага ще се появят нови листа и тя може да бъде присъдена в почва.

Кориандър

Отглеждане на зеленчуци на терасата
Кориандрът расте много добре във вода. Опитайте се да го посадите след това и ароматните кълнове ще се превърнат в буйна зеленина.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!